Meteen naar de inhoud

De Horror Van Dr Fish Spa Behandeling

  • door


Original Dr Fish Spa

Op uitnodiging van mijn schoonzusje ben ik zondag 4 november meegeweest naar de Original Dr Fish Spa voor een ‘ontspannende voet- en handbehandeling’ met kleine visjes.

De mensen die mij wat beter kennen, weten dat ik normaal gesproken heel hard wegren bij alles wat klein (maar ook groot) insectachtig is waar ik geen controle over heb.

Ik ben nou eenmaal geen fan van beestjes, ongeacht de maat of soort of wat ze wel of niet doen.

Je kunt je dus voorstellen dat ik niet stond te trappelen voor deze behandeling…. Maar goed, mijn schoonzusje wilde heel graag, dus ik moest me over mezelf heen zetten.

zondag 4 novemberZondag 4 november om 11.00 u stond onze afspraak gepland, gelukkig hadden we ook een extra hand- en voetmassage gepland na de behandeling, dus daar hield ik mijn gedachten ook zoveel mogelijk bij.

11.00 U kwamen we aan bij de Dr Fish Spa locatie in Amsterdam. Onze jassen zijn netjes aangenomen en we mochten mee naar boven. Daar aangekomen mochten we onze schoenen, sokken en eventuele sieraden afdoen.

Broekspijpen en mouwen opstropen en daarna mochten we weer mee naar de volgende ruimte waar 8 comfortabele brede stoelen stonden met eronder een bak met blauw water en bij de armsteunen een smalle bak met blauw water.

Eerst reinigen

Allereerst mochten we beiden plaatsnemen in 3 pedicure stoelen met spoelbakken eronder waar onze handen en voeten werden gereinigd met een washand en warm water.

Daadwerkelijke Fish-Behandeling

Vervolgens door naar de andere stoelen voor de daadwerkelijke fish-behandeling.

Als je dan in de stoel wilt plaatsnemen moet je met je voeten over de bak met de visjes heen, en je ziet de beestjes al helemaal wild worden alsof ze aanvoelen dat je eraankomt.

De dame legt uit dat de visjes geen tanden hebben, ze zuigen als het ware de dode huidcellen weg van je handen en voeten en scheiden tegelijkertijd een enzym af wat ervoor zorgt dat je huid zachter maakt.

Ondertussen mag je nog niet met je voeten of handen in het water, eerst het verhaal van de dame aanhoren. Ze vertelt dat de vissen uit het middenoosten komen en officieel Garra Rufa visjes heten.

Dan volgt het moment waarop ze zegt: en nu mogen jullie je handen naast je in de bakken en je voeten in de bak onderaan de stoel laten zakken. Het zal eerst een beetje kietelen en als het prettig vindt onder je voeten, kun je je voeten helemaal tot op de bodem laten zetten. Dat was de uitleg.

Nu het moment van de waarheid!!
Mijn voeten heb ik wel in de bak laten zakken, maar mijn handen durfde ik niet. Dat was te dichtbij.

Het kriebelt inderdaad, het voelt aan alsof er allemaal kleine stofzuigertjes zachtjes op verschillende plaatsen baantjes trekken. Vaak hebben ze ook eerst een voorkeur voor een plekje en negeren ze compleet je andere voet, en dan ineens zijn alle visjes op een andere plekje.

De eerste 10 minuten heb ik echt mijn best moeten doen om mijn voeten stil te houden, ik was heel erg geneigd om die gekke visjes steeds maar ‘weg te schoppen’ ook al was ik daar soort van vrijwillig.

Arme visjes.

En ze waren groot!

Op de foto’s op de site van Dr Fish zie je schattige kleine visjes, allemaal 1 maatje, die lief iets bij een voet doen, nou in het echt waren het gelukkig niet zoveel visjes maar er zaten wel grote ‘joekels’ tussen. Ongeveer 7 cm groot en wat dikker dan de rest.

De volgende 10 minuten kon ik langzaam ontspannen en raak je gewend aan het gevoel. En toen was het tijd voor voetjes afdrogen en door naar de massage.

De massage was natuurlijk lekker, de crèmetjes (ook van dr Fish) en de hete thee met een lekkere brownie waren een prima beloning voor het overwinnen van mijn angst voor visjes.

De voeten waren inderdaad erg zacht en glad na de behandeling. Ik hoorde de andere dames zeggen dat hun huid witter leek, maar misschien kwam dat ook door het blauwe licht.

Vandaag heb ik de site van Dr. Fish nog een keer doorgelezen en ik kwam tot de ontdekking dat deze visjes gekweekt waren in Duitsland. De originele visjes komen inderdaad uit het middenoosten.

Daarnaast las ik ook dat het wassen van de handen en voeten ter voorbereiding natuurlijk voor de hygiëne was en voor de gezondheid van de visjes, maar volgens de site zou dit 5 minuten duren zodat de poriën ook opengaan en het effect van de behandeling nog dieper zou zijn.

Bij mijn weten heeft het hele wassen van handen en voeten niet meer dan 2 minuten geduurd, waarbij je na het afdrogen en het wachten op het verhaal van de dame van Dr. Fish, je kunt afvragen hoe open die poriën nu nog zijn.

Wondjes, Piercings of Tatoeages
Ook las ik dat je geen wondjes, piercings of tatoeages mocht hebben op de lichaamsdelen die bij de visjes komen.

De wondjes werden inderdaad van te voren gecontroleerd, maar ik zag toch echt mensen met uitgebreide tatoeages op de voeten die toch wel in bakken mochten. Zou dat niet schadelijk zijn dan voor de diertjes ?

Eén van de dames van Dr. Fish zei dat de visjes geen maag hebben, ze kunnen dus nooit verzadigd zijn, ze blijven lekker ‘knabbelen’ aan al het dode huid die in hun buurt komt.

Toch worden die visjes groter, hoe kan dat dan?

Op de vraag van een van de andere klanten waarom de behandeling maar 20 minuten duurt, luidde het antwoord dat het effect van de enzymen die de visjes afgeven na 20 minuten vermindert.

Het heeft dus geen extra toegevoegde waarde om langer in het water te blijven hangen.

De dames die bij Dr Fish werken, zijn allen goed geïnstrueerd en erg vriendelijk in de omgang.

Hardste Werkers

Ik moet zeggen dat ik wel respect heb voor de echte harde werkers bij Dr. Fish Spa: De Garra Rufa visjes, zij werken echt de hele dag door, al knabbelend en zwemmend.

Horror

Hoewel de behandeling erg meeviel, weet ik niet of ooit nog een keer zoiets doe. Het is leuk voor de nieuwigheid en ik zou je zeker aanraden om dit met een vriendin of een groepje te doen, dat maakt de ervaring zoveel leuker!

Nog eventjes de website: http://www.theoriginal-drfish.nl/

Dit was mijn verslagje over mijn ervaring met Dr Fish Spa. Laat een reactie achter als jij ook een keer bent geweest.

Groetjes,

Angela

PS
Voor salons die Dr Fish Spa aanbieden, Klik Hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.