Meteen naar de inhoud

Borst Scheren vs Borst Harsen

 • door

Borst Scheren: Voor Jerry Seinfeld geen goed idee’s Avonds laat als ik nog achter de computer mailtjes aan het beantwoorden ben, heb ik vaak voor het achtergrond geluid de TV aanstaan.

Niet zo lang geleden zag ik onderstaande sketch van Seinfeld voorbij komen over het scheren van zijn borst:

Video Borst Scheren Van Jerry:

Borst Scheren: Is Dat Een Goed Idee?

Leuk stukje toch? In dit hele korte clipje echter wordt wel de kern van scheren, en dan in het bijzonder scheren van de mannenborst, besproken. Het scheren leidt tot meer dikker haar en meer irritatie.

Nu zijn er heel veel mannen die tegenwoordig hun borst scheren (en andere lichaamsdelen), maar vaak hoor je na verloop van tijd dat de haren zo hard worden, kriebelen bij het teruggroeien, en vooral dikker en meer worden.

Harsen Van De Borst

Wat is dan een betere optie voor een gladde borst? Harsen uiteraard, maar met een kanttekening.

De mannenhuid is bijzonder gevoelig en de eerste keer harsen kan tot vervelende huidreacties leiden. Denk hierbij aan jeuk, roodheid, puistjes. Hoe lang deze irritaties aanhouden is per persoon verschillend.

Wat wel zo is, is dat na een aantal keer harsen, bijvoorbeeld 1x in de 5 weken voor een periode van 6 maanden, de huid wel went aan het geweld van het harsen en daarmee dus ook minder heftig reageert op het harsen.

Natuurlijk zijn er ook mannen waarbij de huid helemaal niet vervelend reageert, maar dat is meer een uitzondering.

Voordelen Borst Harsen

Voordeel van harsen ten opzichte van scheren:

 • de haartjes worden steeds fijner en minder bij regelmatig harsen.
 • de haartjes blijven 3 tot 6 weken weg.
 • de huid voelt echt glad aan, zonder stoppels (Let op: dit is pas vanaf de 3e keer harsen, zeker als je eerder geschoren hebt).

Nadelen Borst Harsen

Nadeel van harsen ten opzichte van scheren:

 • je moet de haartjes laten groeien tot ongeveer 1,5cm in lengte
 • harsen van de borst geldt als 1 van de meest gevoelige gebieden van het mannenlichaam (na brazilian wax en onderbuik)
 • de eventuele huidirritatie na het harsen

Mijn Advies

Mijn advies voor de mannen die overwegen om de borst te harsen:

 • Bedenk bij jezelf waarom je je borst zou willen laten harsen, is de mogelijke irritatie op je huid minder vervelend dan het hebben van het haar?
 • Plan je afspraak zorgvuldig in, het is bijvoorbeeld niet verstandig om je eerste keer harsen vlak voor je vakantie of een spannende date te plannen. Je weet immers niet hoe je huid zal reageren, en je wilt zeker op vakantie geen uitslag op je borst hebben.
 • Neem alle voorbereidende handelingen goed door, zorg er bijvoorbeeld voor dat je haartjes niet langer dan 1,5cm zijn. Indien nodig, kun je eerder met een tondeuse de haartjes op de juiste lengte trimmen.
 • Haal producten in huid om je huid te helpen herstellen voor na de behandeling, zoals sudocreme, tea tree creme  of aloe vera producten.

Veel Succes!

Groetjes,

Angela

PS

Laat jij je voor de eerste keer Harsen door mij dan heb ik een KORTING van 40% voor jou op een harsbehandeling naar jouw keuze. Om direct Jouw 40% korting te ontvangen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.