Meteen naar de inhoud

Straks Kan Ik Na Een Brazilian Wax Niet Meer Lopen

  • door

In mijn praktijk hoor ik heel veel verhalen, met name ook angsten van mensen die dan toch een keer de stap gewaagd hebben om voor het Allereerst te laten Harsen.

De meest gehoorde angsten:

  1. “Straks kan ik (na een Brazilian Wax) niet meer lopen…..”
  2. “Mijn huid zal na het Harsen helemaal rood en opgezet zijn, dat is toch ook niet Sexy?”
  3. “De pijn….”
  4. “Zit er zo meteen een vreemd iemand aan al mijn hele persoonlijke lichaamsdelen…”
  5. “Is je huid niet heel gevoelig na het Harsen?”

Kortom, wat kan je verwachten na je 1e harsbehandeling??
Allereerst ik begrijp hoe je je onzeker en angstig kunt voelen. Degene waar jij je afspraak bij hebt gepland, heeft echt heel veel ervaring (daar ga ik van uit) met harsen op heel veel verschillende lichaamsdelen.

Meestal zal de behandeling in een vrij luchtige en ontspannen sfeer plaatsvinden, zodat je je niet ongemakkelijk hoeft te voelen in een klinische en strakke omgeving.

Ik ben van de babbel en ik hou van grapjes en leuke gesprekken, meestal zal ik je ook van alles vragen over van alles en nog wat (zoals wat voor werk je doet, of je op vakantie gaat of welke hobby’s je hebt etc.).

Deels omdat ik natuurlijk nieuwsgierig van aard ben, maar ook om je af te leiden en om je op je gemak te stellen. Niets is zo vervelend als je ongemakkelijk en onzeker voelt bij een onbekend persoon die je straks op allerlei (intieme) plaatsen gaat aanraken.

Bij mij in de waxsalon leeft de regel: “alles wat pijn doet, moet vooral niet te lang duren”.

Dat wil niet zeggen dat ik me enorm ga lopen haasten om de behandeling gedaan te hebben. De bedoeling is dat je zo kort mogelijk pijn lijdt.

De meeste te ontharen lichaamsdelen zullen niet in lange banen onthaard worden, dat is ondraaglijk. Ik werk in korte en krachtige stukken, zodat het gevoel niet een lange zeurende pijnreactie met zich mee brengt.

Als ik merk dat je, zeker bij het Brazilian Waxen, echt veel pijn ervaart, dan gaan we een stapje terug en gaan we samen werken met ademhalingsoefeningen.

De behandeling duurt dan wel wat langer, maar jou als ‘lijdend voorwerp’ geeft dit meer controle over wat er gaat gebeuren en door op de ademhaling te werken is de pijn goed te verdragen.

1e Keer Harsen kan Behoorlijk pijnlijk zijn
Vergis je niet, de 1e keer harsen, zeker na een lange periode van scheren, is vrij pijnlijk en kan je huid behoorlijk irriteren. Reden hiervoor is dat je haren van het scheren stug en harder worden.

Deze haren zitten goed vast en je zult ze ook wel voelen bij het harsen. De 1e behandeling is dan ook de meest vervelende, daarom neem ik ook mijn tijd om de behandeling zo aangenaam als mogelijk te maken.

Wel is het zo, dat je als je blijft harsen, de haren zachter worden en zich steeds makkelijker laten verwijderen. De pijn zal bij een volgende behandeling echt niet zo erg meer zijn als bij de 1e behandeling.

Hoe zit het met de huid? Kan je huid na het harsen helemaal Rauw en Pijnlijk zijn? Rood en bultjes? Jeuk, irritatie?

Ja en nee.

Ja
Als je nooit eerder een lichaamsdeel met hars onthaard hebt, dan kan het zijn dat je huid dit helemaal niet leuk vindt. Je huid zal aan het geweld moeten wennen.

De huid kan reageren met roodheid, wat bultjes of kleine puistjes. Vaak is dit meteen na de behandeling te zien. Hoe verschrikkelijk het er ook kan zien, dit is echt een reactie op het geweld.

Meestal is dit met een paar dagen weer weg. Overigens kan het bij de mannen op de borst, buik en rug wel wat langer duren voor zij hiervan af zijn, hun huid is een stuk gevoeliger en de haren vaak ook veel stugger.

Nee
Ga je een 2e keer (of vaker) harsen, dan zul je merken dat je huid het herkent en de reactie minder heftig is.

Een allergische reactie is veel heftiger, deze is er meteen nadat de hars op de huid is geweest. Ook jeuk en branderigheid komen er bij en heftige bulten eventueel met pus.

Tot nu toe heb ik heb nog niet een dergelijke reactie in mijn praktijk gezien. In dit soort gevallen zul je naar de huisarts moeten voor antibiotica.

Is je huid Rauw na het harsen? Niet bij mij.

De huid wordt rauw wanneer er keer op keer over hetzelfde stukje wordt geharst. Je raakt hierbij dan steeds weer een stukje van de dode huidcellen kwijt tot er geen dode huidcellen meer zijn en er een grote schaafwond ontstaat. En dat mag niet.

De huid kan wel een beetje gevoelig en rillerig aanvoelen na de harsbehandeling, het harsen is natuurlijk wel vrij gewelddadig voor de huid.

De bedoeling is natuurlijk niet dat je ook je huid achterlaat in de waxsalon!

De mannen ervaren vaak na het harsen van borst, buik en rug alsof er een constante zachte wind in hun shirt beweegt, wat de dames ook vaak voelen na het harsen van de benen.

Het harsen van de schaamstreek (Brazilian Wax) kan in een enkel geval wat langdurige roodheid met zich meenemen (maximaal 3 dagen, tenzij je van nature roodharig bent, dan duurt het wat langer).

In de meeste gevallen is alles binnen een uur gekalmeerd en weer normaal van kleur en gevoel.

Het is heel belangrijk bij alles wat hier boven beschreven is volg alle instructies van je harsspecialiste goed op. Die vlieger gaat helemaal op als het je eerste keer Harsen ooit is.

Ga geen dingen doen waardoor je het risico op Uitslag en Irritatie kan vergroten.

Ok, ik hoop dat je merkt dat bij de eerste keer in je leven laten Harsen het minst prettig is. Bij alle volgende keren weet je waar je aan toe bent en zou het altijd goed moeten gaan.

Laatste Tip
Zorg wel altijd er voor dat je door een deskundige wordt geharst.

Groetjes,

Angela
Jouw Harsspecialiste

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.