Waxen Met Handschoenen

  • door

De mensen die al eerder bij mij langs zijn geweest of les van mij hebben gehad, weten dat ik een grote fan ben van het gebruik van handschoenen tijdens het waxen.

Ik eerste instantie ben ik handschoenen gaan dragen omdat ik helemaal niet tegen plakkerige handen kan, het maakt me bijzonder geïrriteerd. Daarnaast kun je wel je handen insmeren met olie tijdens het waxen om de plakkerigheid tegen te gaan, maar dan zal het waxen van de overige lichaamsdelen niet meer zo makkelijk gaan omdat je dan de olie overbrengt op de huid waardoor de wax niet meer pakt.

Bij de Brazilian Wax (Schaamstreek) speelt er meer:

Gepaste Afstand en hygiëne
Allereerst het idee van een beetje afstand tussen de klant en jezelf. Het is al een intieme behandeling, en het waxen zonder handschoenen aan maakt het iets te intiem. In de tweede plaats is er het aspect van hygiëne. De enige plaats waar ik geen handschoenen aan heb, is bij het waxen van het gezicht. Niemand vindt de geur van plastic onder haar neus prettig.

Er zijn natuurlijk ook specialisten die ervoor kiezen om geen handschoenen aan te hebben. De meest gehoorde reden is, dat ze dan geen gevoel meer hebben met de huid. Voor sommigen zijn de kosten voor een doosje handschoenen niet te rijmen met de opbrengsten van hun behandelingen. Ze vinden het kopen en gebruiken van handschoenen te duur. Een aantal mensen is ook allergisch voor het plastic in de handschoenen.

Er zijn drie soorten handschoenen verkrijgbaar, in gepoederde en ongepoederde variant:

1.Latex Handschoenen
Latex handschoenen zul je vaak in ziekenhuizen tegenkomen. Latex handschoenen en waxen gaan niet samen, deze handschoenen zullen vreselijk plakken aan de huid en aan elkaar als er een beetje wax op de handschoenen achterblijft. Ook zijn veel mensen allergisch voor latex.

2. Nitril Handschoenen
Nitril Handschoenen ook bekend als chirurgen handschoenen. Deze handschoenen hebben als belangrijkste eigenschap dat ze geen vloeistoffen doorlaten. Vaak zijn ze ook in allerlei leuke kleuren te verkrijgen (zwart, blauw, roze). Helaas gaan ook deze handschoenen niet samen met waxen. Ze blijven erg plakken aan de wax en gaan daardoor sneller kapot.

3. Vinyl Handschoenen
Vinyl Handschoenen zijn mijn favoriete handschoenen! Het zijn dunne, elegante handschoenen waarbij je ook het gevoel op de huid goed behoud. Het grote voordeel van vinyl handschoenen is dat je gewoon met dezelfde handschoenen verder kunt waxen ook al heb je wax gemorst op je handschoenen. De gemorste wax kun je verwijderen met een strip of, als het filmwax is, door het eraf te trekken. De handschoenen blijven ook niet plakken aan de huid na het waxen.

Gepoederd of Ongepoederd
Dan blijft nog de keuze tussen gepoederd en ongepoederd. Ik hou zelf van de ongepoederde variant. Reden hiervoor: je verwisselt natuurlijk na elke klant je handschoenen, bij gepoederde handschoenen blijft er daardoor ook steeds een residu laagje poeder achter op je handen. Dit laagje komt om de een of andere mysterieuze reden steeds in mijn haar, aan mijn neus, aan mijn (zwarte) broek en dat vind ik niets. Ik vind dat magnesiumlaagje ook niet lekker ruiken. Ik heb ook geen giga zweethanden, ik kom dan ook weer makkelijk in een nieuw paar handschoenen. Als je wel last hebt van vochtige handen, dan is het gebruik van gepoederde handschoenen een betere oplossing.

Vanuit hygiëne bekeken is het gebruik van handschoenen een grote plus, met name bij de Brazilian Wax en het waxen van de oksels. Direct na het waxen staan de poriën open, het is dan ook niet aan te raden om met de blote handen direct aan de huid te komen. Het gebruik van handschoenen verkleint de kans op overdracht van bacteriën. Let wel op dat je bij het snuiten van je neus, hoesten en niezen in je handschoenen, je wel nieuwe handschoenen aantrekt.

Mijn klanten heb ik tot nu toe niet horen klagen over het gebruik van de handschoenen. De meeste mensen vinden het ook normaal om, zeker bij de Brazilian Wax, dat je handschoenen aanhebt. Wel hoor ik klanten die eerder op een andere plaats hebben laten harsen dat het heel erg opviel wanneer de behandelaar daar geen handschoenen aanhad tijdens het waxen. Het dragen van handschoenen draagt in mijn visie bij tot een professionelere uitstraling!

Welk gevoel heb jij bij het wel of niet gebruiken van handschoenen door jouw waxspecialiste?

Tot hoors!

Groetjes,

Angela
Waxspecialiste

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.