Meteen naar de inhoud

Waxen met Groene Thee Wax

  • door

Mijn favoriete wax is de Groene Thee Warme Wax, dit is een warme wax. Er zijn in de markt diverse soorten wax verkrijgbaar.

Warme wax kenmerkt zich doordat deze altijd met de strip verwijderd moet worden. Ook vind je deze wax terug in patronen (harscartridges) en potten. Het aanbrengen kan dus met behulp van de patronen en waxpistolen en met spatels. Deze wax heeft als belangrijkste kenmerk dat deze aan de huid hecht, daarom mag je vaak niet meer dan twee keer over hetzelfde stukje huid heen waxen. Hierdoor voorkomen je dat je de huid beschadigd.

Mijn favoriete wax is dus de Groene Thee Warme Wax. Ten opzichte van de honingwax is dit een niet-transparante crème wax. Dat wil zeggen dat er aan de wax een goede hoeveelheid crème (sheabutter of cacaobutter) is toegevoegd en titaandioxide.

Titaandioxide wordt meestal gebruikt om een gevoelige huid te helpen kalmeren en herstellen. Het waxen met deze groene thee wax maakt dat het waxen bijna vanzelf lijkt te gaan. Je brengt de wax aan op de huid, en het verwijderen gaat zo snel, zelfs de klanten hebben soms het gevoel dat het waxen door het gebruik van Groene thee wax als vanzelf gaat.

De toevoeging van extra Sheabutter of cacaobutter maakt dat de wax zacht aanvoelt op de huid, en geeft een beetje extra verzorging. Mijn ervaring in de praktijk laat zien dat de mensen een veel minder heftige reactie op de huid ervaren na het waxen met de Groene Thee wax. Het kan zijn dat de huid wat bultjes en rode plekjes vertoont, zeker als het de eerste keer waxen ooit is, maar meestal verdwijnt dit heel snel. Wat ook fijn is aan deze wax, is dat deze vrijwel geen plak-residu achterlaat op de huid na het waxen. De groene the wax gebruik ik voor 95% van mijn klanten, voor de klanten die iets te kort op de afspraak nog geschoren hebben, die behandel ik met de honingwax.

De toevoeging van Groene Thee extract is bedoeld als anti-age ingrediënt, persoonlijk denk ik dat de wax niet lang genoeg op de huid zit om ook maar iets  anti-age teweeg te brengen.

De toevoeging van titaandioxide en een butter maakt dat deze wax ook uitermate geschikt is voor het waxen van mannen (borst, buik, rug etc). De wax is geschikt voor gevoelige huidjes met stuggere en stevige haren.

Voor mij dus het liefst Groene Thee Wax.

En jij waar wordt jij het liefst mee gewaxt?

Groetjes,

Angela
Waxspecialiste

PS:
Laat jij je voor de eerste keer waxen door mij dan heb ik een KORTING van 40% voor jou op een waxbehandeling naar jouw keuze. Om direct jouw 40% korting te ontvangen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.