Meteen naar de inhoud

Nagellak Snel Laat Drogen Zo Doe Ik Dat Tegenwoordig

Een la vol met prachtige kleuren nagellak, maar ik gebruik ze niet. Heb jij dat ook?

Mijn reden hiervoor is dat ik altijd zo lang moet wachten voordat de nagellak droog is (met uitzondering van de gellak natuurlijk). Het was laatst zelfs zo erg dat ik bijna had besloten om nagellak maar helemaal op te geven.

Goed Voorbereid Lakken

Ik had een babyshower en alles moest roze zijn, dan is het natuurlijk logisch dat je ook een mooi zachtroze nagellakje opdoet.

Met mijn niet-zo-positieve-nagellakervaringen in het achterhoofd, bereidde ik me voor. Ik had mijn base coat, zachtroze nagellak en topcoat klaar staan en een een film van 113 minuten op Netflix om me stilzittend te vermaken tijdens de droogtijd.

Zo kon er niks gebeuren waardoor de nagellak kon beschadigen. En inderdaad, na die droogtijd van ruim 1 ½ uur had ik eindelijk mooie, droge, gelakte nagels.

De volgende ochtend was de dag van de babyshower, ik werd wakker en schoof
mijn wollen deken van me af en OH MY GOD!!…in de nacht waren mijn nagels
veranderd in een soort van dierenvacht!

Er zaten kleine plukjes wol op zeker 7 van mijn nagels. Die nagellak was (na 1 ½ uur droogtijd!) dus blijkbaar toch niet droog genoeg en was gaan plakken aan mijn deken.

Nadat ik alles eraf had gehaald was ik er echt klaar mee en ik overwoog om maar meteen al mijn nagellakjes weg te doen.

IJswater, Fohnen en Stromend Water

Maar wat gebeurde er een paar dagen later…ik was in het magazijn van Angels Beauty aan het opruimen en ik kwam een ongeopend flesje Freeze Dry van Nubar tegen.

Ik vroeg aan Angela wat het was en ze legde uit dat je een druppeltje op je net gelakte nagels kon doen en dat versnelt dan het droogproces. Ik had vaker tips gehoord: je nagels in ijswater doen, je nagellak met een föhn drogen of je nagels onder koud stromend water houden.

Bij het uitproberen van die tips raakten mijn nagellak meestal weer beschadigd, dus ik hield het voor gezien. Ik was ook nog niet overtuigd van de Freeze Dry van Nubar, maar met een scala aan nagellakjes thuis, was het in ieder geval het proberen waard.

Topcoat Maar Dan Olieachtig Met een Pipetje

De eerstvolgende vrijdagavond trok ik er genoeg tijd voor uit, ik had een mijn basecoat, een dieproze nagellak en de Freeze Dry klaar staan. De Freeze Dry zit in een doorzichtig flesje van 15ml. dat er uitziet als een normale top coat. Er zit een kwastje bij maar ook een pipet. Nadat ik eerst een base coat en daarna twee lagen nagellak had aangebracht begon ik aan de Freeze Dry. Met het pipetje liet ik op elke nagel 1 of 2 druppeltjes vallen. De substantie was olieachtiger dan ik had gedacht en dat werkte wel fijn. Mijn nagelriemen werden niet hard zoals wel zou gebeuren bij een topcoat.

Werkt Freeze Dry echt?

Waar ik normaal een film van zeker 1 ½ uur aan zet om de droogtijd te overbruggen nam ik deze keer maar 5 minuten om de nagellak te laten drogen. Na 5 minuten voelde ik voorzichtig even aan de nagellak en JA het was droog!

Toen ik een week later opnieuw mijn nagels had gelakt gebruikte ik natuurlijk weer de Freeze Dry, maar toen werkte het niet zo goed meer. Ik heb daarna even getest of het kan liggen aan de nagellak die ik gebruik en ik heb inderdaad gemerkt dat bij de meeste van mijn oude en goedkopere nagellak  de Freeze Dry toch niet werkt. Bij mijn nagellak van grotere (en duurdere) merken zoals Estee Lauder en Dior werkt de Freeze Dry prima, dus
het blijft toch even afwachten.

Het laatste punt waar ik positief mee ben verrast is dat de nagellak mooi glanzend blijft.
Ik dacht dat er misschien een doffe laag op zou komen, maar de nagellak behoudt een mooi glanslaagje.

Nubar Nails

Nadat ik verschillende resultaten had gehaald heb ik contact opgenomen met Nubar om te vragen waar het aan zou kunnen liggen.
Zij konden over de goedkopere nagellakjes niets zeggen omdat ze de samenstelling daarvan niet kennen, maar raadden aan om de Freeze Dry te gebruiken met Nubar Base Coat, Polish en Diamont Top Coat om het beste resultaat te krijgen.
Ook heb ik de juiste volgorde nagevraagd en die is als volgt:

1. Base coat
2. Color coat (polish)
3. Top coat
4. Freeze Dry

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Tot de volgende keer.

Groetjes,
Angel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.