Meteen naar de inhoud

Wenkbrauwen Epileren

Wenkbrauwen epileren kan op 3 manieren bij Angels BeautyEpileren van de wenkbrauwen kan op verschillende manieren gebeuren, met:

 • pincet
 • hars
 • touw / draad

Epileren met een pincet

Pincet Die Zelfs De Fijnste Haartjes GrijptWenkbrauwen epileren met pincet is de meest gangbare en bekende vorm van het ontharen van de wenkbrauwen

Het modelleren van de wenkbrauwen kan heel goed gebeuren met een pincet. Hiermee verwijder je haartje voor haartje alles wat teveel is, tot je het gewenste model hebt bereikt.

Zorg ervoor dat je elk haartje zo dicht mogelijk bij de huid met de pincet vastgrijpt en dat je daarna het haartje met de haargroei-richting mee verwijdert. Zorg er natuurlijk wel voor dat je niet de huid zelf grijpt, anders heb je zo een wond op je wenkbrauw!

Eigenschappen goede Pincet

Op pagina 17 van mijn gratis Handleiding heb ik het over de Eigenschappen
Van een Goede pincet, deze zijn:

 1. Een Bekje wat de kleinste haartjes grijpt en het haartje
  niet afbreekt
 2. Ligt lekker in de hand
 3. Gemaakt van stevig staal, een pincet die je niet meteen
  fijn knijpt


Wenkbrauwen harsen

Dat kan op twee manieren:

Met Harde Hars
Mijn favoriete manier is het harsen met behulp van harde hars / wax (filmhars, hot wax etc). Je kunt met een kleine scherpe houten spatel de hars precies op het te ontharen gebied aanbrengen, je kunt zelfs de boog perfect bepalen zonder grote risicio’s.

Na het aanbrengen van de hars verwijder je in één vloeiende beweging alle overtollige haartjes met de hars. Dit gaat een stukje sneller dan met de pincet èn alle donshaartjes op het ooglid zijn ook meteen weg.

Met Warme Hars
Je kunt ook een warme hars (ik gebruik het liefst een crème hars) met een strip gebruiken. Aanbrengen is op dezelfde manier, met een scherpe houten spatel. Daarna leg je voorzichtig een stukje strip over de hars en druk je deze zachtjes aan. (let op: zorg ervoor dat je met het aandrukken de hars niet naar boven duwt, anders verwijder je per ongeluk te veel haartjes!). Daarna trek je wederom in één vloeiende beweging de strip weg van de wenkbrauw.

Deze manier van harsen is ook sneller dan met de pincet de wenkbrauwen modelleren. Pas wel op: de crème hars is een hars die ook aan de huid hecht en daardoor bij een tweede keer harsen op hetzelfde stuk tot wondjes kan leiden.

Wenkbrauwen epileren met touw
Het epileren met touw / draad is een snelle methode van modelleren van de wenkbrauwen. Deze methode van epileren is al heel oud. Nog steeds wordt deze methode van epileren in verschillende culturen van generatie op generatie doorgegeven.

Het makkelijke aan epileren met touw is dat je behalve een klosje garen en goed licht niets bijzonders nodig hebt. Geen hars, geen elektriciteit alleen (dag)licht en een touwtje. Je kunt met veel ervaring in een paar minuten de wenkbrauwen helemaal mooi maken.

Het epileren met draad is een methode tussen epileren met de pincet en het harsen in: je verwijdert in bewegingen bosjes haren tegelijk. Ook kun je met de draad mooi strakke lijnen boven de wenkbrauwen maken.

Conclusie snelheid ontharen
Wenkbrauwen epileren kan op verschillende manieren. De meest snelle manier is het harsen van de wenkbrauwen zowel voor modelleren als bijhouden. Dit vraagt wel wat vaardigheid van degene die dat bij jou doet.

Epileren met touw van de wenkbrauwen zit qua snelheid tussen harsen en met de pincet in.

De minst snelle manier van modelleren en bijhouden is epileren van de wenkbrauwen met pincet. Dat gaat immers haartje voor haartje.

Waar laat jij het liefst je wenkbrauwen mee ontharen? Laat een reactie hieronder achter.

Groetjes,

Angela

6 reacties op “Wenkbrauwen Epileren”

 1. Ik heb mijn wenkbrauwen 3 weken geleden laten epileren in een andere zaak maar daar hebben ze heel mijn wenkbrauwen verpest echt paar hapjes eruit.En de ene wenkbrauw is langer dan de andere.Zouden jullie dit ook nog mooi kunnen krijgen? Het groeit niet zo gauw terug waar ze teveel hebben getrokken.

  Met vriendelijke groet

  1. Hoi Asli,

   Wat jammer dat je wenkbrauwen niet naar je zin zijn geepileerd. Helaas is het zo dat je wenkbrauwen deels terug moeten groeien om er weer een mooi model van te maken. Er kunnen wel wat reparaties gedaan worden zodat je in ieder geval twee gelijke wenkbrauwen hebt. Zo op afstand is het een beetje moeilijk te beoordelen, als je een afspraak wilt maken, dan kan ik wel een kijkje voor je nemen en wellicht het e.a. aanpassen voor je.

   Ik heb dit bericht ook naar je gemaild.

   Groetjes,

   Angela

 2. Wordt de huid erg rood met epileren met touw? ik heb namelijk nogal een witte huid, en kan het ook bij dunne blonde haren? Anders zou ik het wel een keer willen laten doen bij jullie.

  1. Beste Sharon,

   Dank je voor je mail. Je huid kan wel rood worden van het epileren met
   draad, hoe rood het wordt kan ik van tevoren niet voorspellen. Over het
   algemeen trekt de roodheid wel redelijk snel weer weg zodra ik onze
   verkoelende crème aanbreng na het epileren. Het epileren met draad kan zeker
   voor dunnen blonde haartjes, het zal hiermee een stuk sneller gaan dan
   epileren met de pincet.

   Ik hoor graag van je,

   Met vriendelijke groet,

   Angela Ganga-Jasai
   Angelsbeauty.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.