Meteen naar de inhoud

To Semi-Permanent or Not To Semi-Permanent…

Maxbrows Begin november was ik bij NEM Cosmetics op training voor Semi-permanente wenkbrauwen van het merk Maxxbrows.

Ik ben al tijden geïnteresseerd in de kunst van het verbeteren en verfraaien van de wenkbrauwen omdat mooie wenkbrauwen echt een sieraad voor je gezicht zijn. Echter, de Permanente Make Up in de vorm van tatoeëren heb ik altijd erg eng gevonden. Ik heb namelijk in al mijn jaren als schoonheids- en waxspecialiste ook vaak genoeg gezien hoe het fout kan gaan en dan lopen mensen minimaal 5 jaar met verkeerde vormen en kleuren op hun gezicht. Permanente Make up is voor mij niet weggelegd.

Semi Permanente Make Up of Micro-Blading

Op het internet kwam ik pas geleden de term semi-permanente make-up tegen, en dat trok mijn aandacht. Semi-permanent betekent dat de kleuren en vormen niet langer dan max 2 jaar in de huid blijven zitten, het vervaagt en verdwijnt meestal binnen een anderhalf jaar afhankelijk van hoe snel de huid zich vernieuwt. Bij jonge mensen en mensen met eczeem of psoriasis is dit vaak sneller dan bij oudere dames.

Waarom is dit semi-permanent?
De kleurstoffen / pigmenten worden niet zo diep in de huid ingebracht. Het blijft een vorm van tatoeëren maar dan minder diep.
Wat ook een groot verschil maakt, is de methode van tatoeëren: in tegenstelling tot de permanente make up worden de pigmenten niet met een machine ingebracht maar volledig handmatig. Ook is de punt van apparaat niet een enkele naald maar meer een penseeltje met 12 micro-naaldjes. Je trekt in 1 beweging dan 12 minuscule haartjes. Een ander woord voor deze techniek is Micro Blading.

Maxxbrows-before-and-afterWat heeft de voorkeur?

Waarom zou deze methode de voorkeur hebben boven het machinaal tatoeëren of permanente make up?
Wat ik ervan begrijp is dat deze methode veel natuurlijker is, na het maken van de wenkbrauwen is de kleur veel zachter en daardoor veel natuurlijker dan met de permanente make up. Je kunt met deze methode volledige wenkbrauwen maken of zelfs corrigeren. Het feit dat de kleur niet zo lang in de huid zit, maakt dat de drempel voor veel dames om het uit te proberen veel lager is.

Stel dat ik een fout zou maken in de vorm, dan kan ik zelfs binnen 2 of 3 dagen nadat de wenkbrauw gezet is, dit corrigeren en weghalen. Met permanente make up is dit niet mogelijk.

De Wenkbrauw Maken

Het merk levert 8 mooie pigmenten, van heel licht tot diep donkerbruin. Je mag de kleurtjes ook mengen om zo de optimale kleur te maken wat past bij de dame die haar wenkbrauwen gedaan wilt hebben. Er komen ook sjabloontjes mee die je kunt gebruiken om de vorm te bepalen en te zien of dit het beste past bij het gezicht. Het advies van de trainers is wel om niet alleen de sjabloontjes als mal te gebruiken maar om ook zelf correcties aan deze vorm aan te brengen tot de perfecte wenkbrauw is gecreëerd waar ik als behandelaar maar zeker de klant het meest blij mee is.

Hoeveel Afspraken Zijn Er Nodig?

Volgens de training bij NEM Cosmetics bestaat het maken van Maxbrows uit 3 sessies:
1. Intake waarbij de wensen en contra-indicaties besproken worden. Ook wordt dan aan gegeven dat de klant bij de huisarts om Emla-creme moet gaan vragen. Ik mag deze niet in mijn salon op voorraad hebben, dat is bij wet verboden. Elke klant moet haar eigen emla-creme (verdoving) gaan halen bij de huisarts. Deze afspraak duurt maximaal 20minuten.
2. De afspraak voor het maken van de wenkbrauwen. Hier worden de vormen bepaald, de pigmenten aangezet en daadwerkelijk de wenkbrauwen gecreëerd. De afspraak duurt nu ongeveer 1 tot 1,5uur.
3. Na 6 weken bestaat de mogelijkheid voor een check up en eventuele bijvulling waar de pigmenten toch niet goed in de huid terecht zijn gekomen.

Het Resultaat

Ik had mijn moeder meegenomen als model naar de training. Mijn moeder heeft na jaren van epileren en een stukje ook door haar leeftijd, kortere wenkbrauwen en ook hier en daar wat gaten in de wenkbrauwen. Het perfecte model dus. Tijdens de training heb ik bij haar de wenkbrauwen gemaakt. Het resultaat is werkelijk heel mooi geworden, mijn moeder heeft nu meer definitie in haar gezicht en haar gezichtsvorm is nu ook zachter.

Bedenkingen

Toch heb ik nog wel echt mijn bedenkingen bij deze methode.
1. De training bij Nem bestond uit een ochtend theorie en een middagje praktijk. Ik vond dit persoonlijk, zeker nadat je in de middag al direct in iemands gezicht gaat prikken en snijden, erg weinig. Er werd tijdens de training wel gesproken over kleur bepalen en vorm bepalen, maar echt heel uitgebreid was dit niet.
2. Mijn middag praktijk werd gegeven samen met 6 andere cursisten, deze hadden ook allemaal een eigen model. Van deze 6 modellen hebben 3 modellen het niet doorgezet omdat ze het, ondanks de verdoving, te pijnlijk vonden. Dat vind ik persoonlijk echt heel heftig: 50% vindt het te pijnlijk. Mijn moeder gaf later aan dat zij het ook wel pijnlijk vond maar omdat zij het al heel lang heel graag wilde, ze zichzelf er overheen gezet heeft omdat het eindresultaat naar wens zou zijn.
3. het vraagt nogal wat aanpassingen aan mijn salon, ik heb voor het kunnen uitoefenen van semi permanente makeup een GGD vergunning nodig en die stellen bepaalde eisen aan producten en hygiene.

Hoewel ik het resultaat bij mijn moeder heb gezien, ben ik er nog niet over uit of ik deze methode wil gaan toepassen in mijn praktijk. Wat vinden jullie?

2 reacties op “To Semi-Permanent or Not To Semi-Permanent…”

 1. Hoi angela

  Jouw persoonlijke ervaring over de training en andere zaken waarin je je uitlaat, kan je beter verwijderen. Als je er nog niet aan toe bent dan zet je de behandeling niet op je website en voer je hem niet uit, maar zo beinvloed je wel andere mensen. Als je zoekt op maxbrows kom je wel bij dit artikel terecht en ik denk dat NEM dit niet zo leuk vind. Ik heb namelijk ook de training gehad en de advanced doe ik in oktober. In mijn salon gaat het heel goed dus geef het nog een kans en probeer meerdere cursussen te volgen succes en dit artikel beter verwijderen en hou het voor jezelf en al helemaal nooit aan je klanten gaan vragen of je iets wel of niet moet gaan doen. groetjes

  1. Beste Marjolein,

   Dank je voor je bericht en je suggestie. Ik heb mijn artikel nog een keer nagelezen en ik ben van mening dat ik niets raars of negatiefs vermeld over deze training. Mijn klanten zijn altijd aardig op de hoogte van de dingen die ik wil uitproberen en eventueel wil implementeren in mijn salon, vaak krijg ik daarna nog vragen over waarom ik wel of niet iets toe pas, vandaar mijn artikel. Dan hoef ik het verhaal niet steeds opnieuw te vertellen. Ik schrijf puur uit mijn eigen ervaring en mijn eigen beleving, ik schaad daar verder niemand mee. Als het concept van Maxbrows voor jou wel werkt, dan is dat alleen maar fijn. Ik wens je heel veel succes met je salon!

   met vriendelijke groet,

   Angela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.