Meteen naar de inhoud

Mascara Aanbrengen Met De Juiste Borstel voor Volle Wimpers

Een Goede Mascara Borstel is het halve werk!

In mijn vorige artikel schreef ik oplossingen te gaan zoeken voor de Hypnose Mascara die ik niet ideaal vond voor wimpers die al vol zijn. Die mascara werd bij mij namelijk clumpy en zorgde voor een rommelige spinnenpoot-look waarbij de wimperhaartjes aan elkaar plakten.
Om deze mascara toch te gebruiken met wimpers die al lang, vol en donker zijn, is bij mij de grootste verbetering gekomen toen ik een ander borsteltje gebruikte bij aanbrengen van de mascara.

Een simpele verandering, maar zeker effectief!

Mascara Aanbrengen Met Verschillende Borstels

Ronde borstels, korte borstels, rubberen borstels, borstels met haartjes…er is zoveel op de markt. En niet zonder reden, want ik merkte met verschillende borstels ook verschillende resultaten.

goede mascara borstel volume

Mascara borstel voor meer volume

Om meer volume te creëren wordt aangeraden een dikke borstel met veel haartjes te gebruiken die dan voor extra volume zorgt.
Voor het aanbrengen van mascara op de onderste wimpers zijn er speciale borsteltjes die kleiner en dunner zijn. Ik heb zelf geen borsteltje voor de onderste wimpers maar het lukt mij meestal ook door een normaal mascara borsteltje verticaal te houden in plaats van horizontaal.

Goede Mascara Borstel voor Definitie

Mascara borstel voor separatie

Voor wimpers die al vol zijn gebruik ik het liefst een borsteltje dat definieert. De definitie die ik zoek moet tot uiting komen door clumping (klontjes tussen de haartjes), het aan elkaar plakken van haartjes, tegen te gaan en de wimperhaartjes perfect van elkaar te scheiden.

Dikke borstels met veel haartjes zijn dus meteen uitgesloten. De beste resultaten zie ik bij plastic borstels met ‘tandjes’ die wat verder uit elkaar staan en die ook niet te lang zijn. Deze borstels werken als een soort kammetje dat de haartjes uit elkaar haalt en tegelijk bedekt met een laagje mascara. Precies wat ik wil!

Mijn Nieuwe Mascara heeft Geen Goede Mascara Borstel

De beste oplossing was voor mij om het oude Clinique High Lenghts borsteltje helemaal schoon te maken (eerst gewassen met zeep en warm water en daarna nog even gedesinfecteerd met alcohol 70%). Daarna de Lancome Hypnose Mascara wel met de bijbehorende borstel aanbrengen, maar meteen ‘uitkammen’ met het borsteltje van Clinique.

Het klinkt misschien wat omslachtig, maar het gaf echt een grote verbetering!

Een andere reden waarom ik liever het borsteltje van Clinique gebruik is omdat je minder kans hebt op knoeien/vlekjes. Bij een dikke borstel kom ik nog wel eens tegen mijn net-opgemaakte oogleden wat dan natuurlijk een rommeltje wordt, maar met een dunne borstel met korte tandjes/haartjes blijft dat gelukkig beperkt.

Hebben jullie ook weleens een goede mascara borstel gevonden die je nu altijd wil blijven gebruiken? Let me know!

Bekijk hier de video waarin ik meer tips geef over het gebruiken van een mascara die niet per se geschikt is voor volle, lange wimpers:

Groetjes,

Angel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.