Meteen naar de inhoud

Laser Ontharen: Mijn Ervaring En 4 Tips

Laser-Ontharen: Waarom Wel Of Niet ?
Laser-Ontharen: Waarom Wel Of Niet?

Ik krijg in mijn praktijk vaak de vraag hoe ik over (Laseren) laser-ontharen/IPL behandelingen denk en of ik iemand zou adviseren dit te doen.

Mijn Antwoord

Nu is mijn antwoord altijd een beetje tweeledig:

  • ik ken verhalen van mensen waar laser-ontharen perfect gewerkt heeft en de mensen binnen het aantal beloofde behandelingen (en bedrag) inderdaad sterk verminderd tot geen haren meer terug kregen
  • Helaas ken ik ook verhalen van mensen die verbrand zijn geweest, vlekken hebben overgehouden, littekens en ook geen resultaat hebben gehad na talloze pogingen van kostbare behandelingen.

Waarom Bied Ik Zelf Geen Laser-Ontharen Aan?

Het verzorgen van behandelingen met laser heeft alleen resultaat bij mensen met een lichte huid, en donkere, stevige haren.

De huidige technologie heeft wel wat verbeteringen gebracht voor mensen met een lichtgetinte huid, maar het is nog altijd erg oppassen.

Mensen met licht, fijne, blonde en grijze haren en/of een donkere huid hebben over het algemeen geen baat bij laser-ontharen.

Ik kan niet tegen mijn klanten zeggen: “jou kan ik wel helpen, jij hebt de juiste kleur huid en jou helaas niet.” Ik wil al mijn klanten dezelfde diensten kunnen aanbieden zonder uitzondering.

Wat Is Nu Een Groot Probleem Bij De Aanbieders Van Laser-Ontharen of IPL?

De huidige reguliere schoonheidsopleidingen voorzien niet in theorie of praktijk-lessen in IPL of laser-ontharen.

Fabrikant Leidt Op

Veelal zijn het schoonheidsspecialisten die een apparaat kunnen huren voor bijvoorbeeld een weekend per maand waarin zij zoveel mogelijk mensen inplannen om de huur van het apparaat gedekt te krijgen en een leuk bedrag aan de laserbehandelingen over te houden.

De fabrikant of verhuurder van het apparaat is dan verantwoordelijk voor het op de juiste methode “opleiden” van de schoonheidsspecialiste zodat deze weet hoe ze het apparaat moet gebruiken om te laser-ontharen.

Gebrek Aan Ervaring

Nu kun je je misschien voorstellen dat als je maar 1 weekend per maand een aantal mensen kunt behandelen, dat je dan aan ervaring eigenlijk heel veel mist.

De oefenmomenten zijn te weinig waardoor het correct opstellen van een behandelplan eigenlijk heel moeilijk is.

De klant wordt dan in de eerste instantie een plan voorgelegd, die later aangepast moet worden naar nog meer behandelingen omdat de behandelaar nog aan het uitvinden is hoe sterk het apparaat voor deze specifieke klant ingesteld moet worden.

Wordt het apparaat te hoog ingesteld, dan verbrand de huid van de klant en is de kans op pigmentvlekken en littekens erg groot.

Een Van Mijn Klanten Overkwam Precies Bovenstaand Verhaal:

Hij kwam binnen voor een harsbehandeling voor zijn rug.

Aan de telefoon hoorde ik al dat hij eerder een aantal IPL-behandelingen op het bovenste deel van zijn rug had gekregen, maar dat hij sterk twijfelde of het überhaupt aansloeg. Vandaar de afspraak om te harsen.

Deze meneer is van mediterraanse afkomst met een lichte huid. Ik heb zijn rug geharst met warme hars, green tea, en ondertussen naar zijn verhaal geluisterd.

Hij vertelde dat hij inmiddels zes IPL behandelingen had ondergaan, elke vijf weken à € 190,- per behandeling voor het bovenste deel van zijn rug.

De dame die hem behandelde had hem in de eerste instantie voorgehouden dat zes behandelingen wel genoeg zouden zijn.

Scheren Voor Het Laser-Ontharen

De haartjes waren niet dik en stevig genoeg en dus moest er voor elke behandeling eerst het gebied geschoren worden.

De dame gaf aan dat dit nodig was om de haren ‘wakker te maken’ waardoor ze dikker zouden worden en dan door de IPL weg zouden blijven.

Van het scheren kreeg deze meneer last van ingegroeide haren en ontstekingen op zijn schouders en bovenste deel van zijn rug, de dame heeft deze getracht te behandelen door ze uit te drukken maar het resulteerde in nog meer grote dikke paarse bulten (die zag ik tijdens de harsbehandeling).

De haren op zijn rug waren typisch stevige dikke haren zoals geschoren haren eruit zien en gaven ook een dergelijk pijngevoel bij het harsen.

De meneer vertelde mij dat zijn geduld op was toen de dame hem mededeelde dat de IPL behandelingen niet aansloegen omdat hij een donkere huid heeft en dat hij waarschijnlijk nog 20 behandelingen nodig zou hebben.

Ik vond het zo erg om dit aan te moeten horen. En helaas hoor ik het steeds vaker.

Resultaat Harsbehandelingen

Mijn klant is inmiddels 3 keer geweest.

  • Na zijn eerste harsbehandeling heeft zijn huid goed laten weten dat het niet eens was met het harsen: veel uitslag en bulten.
  • De 2e keer was deze reactie al veel minder op de huid èn de haartjes werden al veel zachter en minder ten opzichte van zijn 1e behandeling bij mij.
  • Nu vandaag was de 3e keer en het was zo mooi om te zien dat de haren op de schouders en bovenste deel van zijn rug (na 8 weken sinds de laatste harsbehandeling) zo sterk verminderd waren, de reactie nog minder en de klant nog blijer weer naar huis ging.

4 Tips Bij Jouw Selectie Van Een Behandelaar En Mijn Mening Over IPL En Laser-Ontharen

  1. Als je scheren, harsen en het hebben van enig haar echt zat bent, en je overweegt IPL of laser-ontharen, ga dan in ieder geval naar een salon die enkel en alleen IPL of laser-ontharen aanbiedt.
  2. Niet een schoonheidssalon die eens in de zoveel tijd een apparaat kan huren of die van alles doet en waar IPL en laser-ontharen een van de vele dingen op de lijst is.
  3. Zorg ervoor dat je mensen vindt die ook bij deze lokatie behandeld zijn geweest en vraag naar hun ervaringen.
  4. Laat de salon van je keuze een realistische uitspraak doen over het te verwachten aantal behandelingen en wat het eindresultaat mag zijn. Denk eraan: er is geen sprake van definitief ontharen, simpelweg omdat je altijd haren hebt die ten tijde van de behandelingen in rustfase zijn en misschien pas een jaar later wakker worden en groeien.

Zelf ben ik geen expert op laser-ontharen gebied, maar ik werk al lang genoeg in dit vak om een redelijke kijk op dit onderwerp te hebben.

Ik hoop dat jij iets hebt aan dit artikel in jouw zoektocht naar een betrouwbare salon voor laser-ontharen.

Groetjes,

Angela

PS
Laat jij je voor de eerste keer Harsen door mij dan heb ik een KORTING van 40% voor jou op een harsbehandeling naar jouw keuze. Om direct Jouw 40% korting te ontvangen:

1 reactie op “Laser Ontharen: Mijn Ervaring En 4 Tips”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.