Meteen naar de inhoud

Kinderfeestje Met Beauty Thema Voor Meisjes

 • door
Kinderfeestje Met Beauty Thema

Kinderfeestje

Mijn dochter is op 14 februari geboren, 6 jaar geleden alweer. Elk jaar leeft ze helemaal naar dat moment toe wanneer ze mag zeggen dat ze weer een jaartje ouder is geworden en nu een grote meid is..

Elk jaar hebben mijn kinderen zolang ze nog naar de basisschool gaan voor hun verjaardag een familiefeest, trakteren op school, trakteren op de opvang en natuurlijk Het Kinderfeestje.

Het draait uiteraard om het feestje met de vriendjes en vriendinnetjes. Dan moeten we extra ons best doen en extra creatief zijn voor een paar uur gezelligheid en iets leerzaams voor de kids.

Voor het kinderfeestje van mijn dochter moest ik wel even nadenken, ik zou 8 kleine meiden op visite krijgen en dan moet je een programmaatje hebben. Vorig jaar hebben we een prinsessenverkleedkist gehuurd met alle bijbehorende ‘kristallen’ glazen, spelletjes, draaiboek etc, dat was ook erg leuk.

Kinderfeestje Met Beauty Thema


Dit jaar dacht ik back to my basics: Ons feestje zou een Beauty Parlour worden.

Het was zo grappig, 4 kleine meisjes die 4 andere kleine meisjes een mini-facial gaven. De 4 meisjes die het ondergingen, als echte klanten, lagen er ook bij als kleine dametjes. Genietend alsof ze heel hard gewerkt hadden en toe waren aan ontspanning!!

Daarna heb ik alle meiden voorzien van (kinder) make – up en heeft haar vader alle nageltjes gelakt in de kleur van hun wensen. Ja, hij had ook een taak! En hij heeft het goed gedaan, de hele kritische dames waren allemaal dik tevreden over zijn schilderkunsten.

Na een etenspauze gingen we verder met het decoreren van wat cupcakes, maar wat veel belangrijker was: de nageltjes werden nog even opgeleukt met mini-nagelstickertjes van diertjes, aardbeien en kleine bloemetjes. Voordat de kleine opgemaakte meisjes met hun ouders weggingen, kregen ze allemaal nog even een beetje (kinder)lippenstift op, want zo ga je naar buiten als een dame!!

Zelf Kinderfeestje Met Beauty Parlour Thema Thuis Creeeren

Voor het geval dat je zelf een kinderfeestje met beauty parlour thema thuis met je dochter en haar vriendinnen wilt creeeren, dit heb ik gedaan:

Benodigdheden:

 • 8 gastendoekjes
 • 8 hydrofiele luiers of handdoeken
 • 4 haarbandjes
 • 2 grote kommen
 • wattenschijfjes
 • 1 reinigende melk voor de gevoelige huid
 • 1 lotion of tonic voor de gevoelige huid
 • 1 scrub voor de gevoelige huid
 • 1 masker met aloe vera of voor de gevoelige huid
 • 1 gezichtscreme voor de gevoelige huid

Werkwijze:

 1. 4 meisjes gaan liggen of zitten. Bij mij zaten de meisjes gewoon op de bank, achteroverleunend.
 2. De andere 4 meisjes waren de schoonheidsspecialistes. De liggende meisjes kregen de haarbandjes om en een handdoek over hen heen tegen het knoeien op de kleding.
 3. De ‘schoonheidsspecialistes’ krijgen allemaal een dot reinigende melk in de handen en hiermee gaan zij elk het gezicht van 1 ‘klant’ op de bank reinigen. Zachtjes laten masseren op de wangen en voorhoofd. Duidelijk aangeven dat ze niets in de ogen moeten smeren of af moeten likken.
 4. De schoonheidsspecialistes vegen hun handen af aan hun eigen gastendoekjes. Ondertussen haal ik warm water in een grote kom en geef ik de meiden een vochtig warm compres (met een andere gastendoek) om de reinigingsmelk weer weg te vegen van het gezicht van hun klant.
 5. Daarna geef ik elke specialiste twee wattenschijfjes vochtig gemaakt met tonic of lotion om de laatste restjes van de melk te verwijderen.
 6. Als dat gebeurd is, krijgt elke specialiste een schepje scrub in de handen (wat ze heel vies vinden aanvoelen!!!) en hiermee gaan ze weer bij hun eigen klant het gezicht zachtjes scrubben. Meestal lukt dat alleen op de wangen, kin en voorhoofd.
 7. De scrub halen we weer weg moet schone vochtige doeken. Let goed op dat alle restjes goed weggepoetst is.
 8. De specialistes krijgen nu een goeie dot masker wat ze overal op het gezicht aanbrengen. De klanten mogen nu achterover liggen en krijgen ook elk een wattenschijfje met tonic op de ogen. Ze mogen even ‘ rusten’ .
 9. De specialistes zelf mogen nu hun eigen handjes gaan wassen en ik leg dan weer alvast schoon water klaar met de gastendoekjes. Na een minuutje op 5 (je merkt dat de kinderen zelf onrustig worden) mag het masker weer weggehaald worden met behulp van de vochtige doekjes.
 10. Als laatste brengen de specialistes een beetje dagcreme aan op de gezichtjes van hun klantje.
 11. Vervolgens omwisselen, nu mogen de 4 meisjes die klant waren de behandeling doen bij hun specialistes. De specialistes gaan nu liggen ‘ontspannen’ .

Wel Een Paar Dingen Om Op Te Letten

Op zich niet heel moeilijk dus. Er zijn wel een paar dingen om op te letten:

 • Kinderen hebben vaak een veel gevoeligere huid dan volwassenen, houd daarom ook rekening met producten voor de overgevoelige huid zonder parfum en gekke toevoegingen zoals noten- en zadenolieen.
 • Kijk bij elke stap na of alle restjes goed verwijderd zijn van de gezichtjes, zoals bij de oren en onder de kin.
 • Ik heb ook bij elke keer dat de meisjes iets gingen aanbrengen, geroepen dat ze moesten oppassen niets in de ogen of mond te smeren.
 • Vraag de moeders van tevoren toestemming voor het doen van een dergelijke behandeling, zodat ze ook kunnen aangeven of ze het ermee eens zijn en ook of hun dochter ergens allergisch voor is.

Het is echt hilarisch om de kleine meiden zo aan de slag te zien gaan, alsof ze niet anders gewend zijn. Een van de meisjes riep ook bij het ophalen tegen haar moeder: kijk ik heb een mooie schone jonge huid en jij niet! Jij bent nog vies!

Alles bij elkaar duurt alleen de behandeling doen bij elkaar ongeveer een klein uurtje.

Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.