Meteen naar de inhoud

Henna Tattoo: Het Leukst Lang Tijdelijk Plezier Met Een Henna Tattoo

Henna TattooVandaag na een warme dag vol behandelingen hoorde ik dat er een kleine braderie aan het einde van de Vierambachtstraat was. Omdat het lekker weer was en mijn weekend eindelijk begonnen was, zijn we samen met onze kleine meid lekker gaan wandelen naar die braderie.

De braderie van zichzelf was niet heel bijzonder, veel eetstandjes en veel goedkope rommel maar er was 1 dame die onze (van mij en mijn dochter) aandacht trok… deze jongedame liet zien dat zij heel kundig is in het zetten van henna tattoo’s.

Binnen 10 minuten had ze bij een ander klein meisje een prachtige creatie gezet met het gemak alsof ze al jaren niets anders deed. Compleet met glitters en steentjes.

Henna Tattoo

Mijn dochter is stiekem een kleine ekster en ze is gek op alles wat glittert en er mooi en Leukst Plezier Met Een Henna Tattoomeisjesachtig uitziet, dus ze stond meteen in de rij voor een eigen Henna Tattoo en ze vond dat ik er ook 1 moest hebben. De kunstenares zelf is een jongedame die al 13 jaar henna beoefent en aan haar technieken te zien, heeft ze het heel goed onder de knie.

Hindoestaanse en Islamitische Cultuur

Nu ben ik zelf hindoestaans en in onze cultuur is het gebruikelijk om henna (bij ons heet het dan mehendi) als versiering aan te brengen op de handpalmen en handen bij de bruid voor zij gaat trouwen. Ook in de islamitische cultuur is het gebruikelijk om een henna-avond te hebben voor de bruid voor zij gaat trouwen.

Diepere geneeskrachtige betekenis

Het aanbrengen van mehendi is van oudsher een feestelijke aangelegenheid met muziek, lekker eten en dansen. De mehendi of henna zelf werd vroeger door een zus of nicht aangebracht op de handen en voeten van de bruid, maar er steekt een nog diepere betekenis achter het zetten van mehendi.

Aan het kruidenmengsel van de henna zelf worden diverse oliën toegevoegd om de geneeskrachtige werking van de henna te verstevigen. De bedoeling van de henna is dat het de bruid en de bruidegom (hij krijgt meestal een veel eenvoudigere variant van de versiering aangebracht)helpt gezond en sterk te houden tijdens de vele ceremoniën van de bruiloft. Er werd geloofd dat de bruiloft zelf best wat zenuwen en emoties opwekt, en het aanbrengen van henna had als doel om de zenuwen onder bedwang te houden.

Daarnaast heeft henna en ook de toegevoegde kruiden en oliën (citroen, kruidnagel en eucalyptus) een beschermende functie tegen ziektekiemen, en houdt het het lichaam koel. Vandaar ook dat de mehendi wordt aangebracht op handen en voeten, waar de zenuwuiteinden van het lichaam samenkomen. Denk maar eens aan voetreflexologie, door de voeten te masseren op een specifieke manier, bereik je het hele lichaam omdat je werkt met de zenuwuiteinden.

Meer Liefde

Traditioneel wordt geloofd dat hoe dieper de kleur van de mehendi en hoe langer het blijft zit, hoe meer liefde de bruid zal ontvangen van haar man en schoonmoeder.

Huwelijksnacht

Tegenwoordig is het zetten van mehendi echt uitgegroeid tot een feest op zichzelf, vaak wordt er een specialist ingezet die meerdere verschillende designs kan maken. Als extra is het nu ook meer een traditie geworden om de naam van de bruidegom ergens heel klein te verwerken in de patronen en versieringen. De bruidegom heeft dan na de bruiloft en waarschijnlijk als begin van de huwelijksnacht, de opdracht om zijn naam te zoeken in de uitgebreide versieringen. De henna- specialist heeft de naam natuurlijk heel slim ergens op het lichaam de naam goed verstopt, zodat er een echte speurtocht ontstaat voor de bruidegom.

Hoe werkt het?

Onze henna / mehendi specialiste Nafisha heeft ons vandaag ook voorzien van 2 hele Leukst Plezier Met Een Henna Tattoomooie henna versieringen, en letterlijk binnen 10 minuten zat het erop. De henna laat je vervolgens 1 uur opdrogen, dus geen handjes wassen en voorzichtig met aanraken en per ongeluk stoten! Na dat uur is de henna opgedroogd en vallen er kleine stukjes af. Wat uiteindelijk overblijft is een oranje versiering die naarmate de tijd in 24 uur verstrijkt, steeds donkerder wordt.

24 Uur Na Het Zetten Van de TattooNafisha wist me te vertellen dat de henna ongeveer 2 weken zo blijven zitten.

Mijn dochter is in ieder geval helemaal gelukkig met haar ‘Henna Tattoo’ en ze heeft met haar 4 jaar heel goed opgelet dat er helemaal niets tegen haar handje aankwam.

Uiteraard heb ik een kaartje van Nafisha genomen, want in de familie is er altijd wel iemand die gaat trouwen en behoefte heeft aan een goede henna-specialiste!

Groetjes, Angela

Leukst Lang Plezier Van Een Tijdelijke Henna Tattoo

2 reacties op “Henna Tattoo: Het Leukst Lang Tijdelijk Plezier Met Een Henna Tattoo”

 1. Goedenavond,

  Op de website lees ik over hennatattoo. Zijn jullie ook gespecialiseerd in het zetten van een hennatattoo. Ik zou ik graag een op mijn onderrug willen zetten. Ik verneem graag. Alvast hartelijk dank voor de reactie.

  1. Beste Gerda,

   Nee helaas ben ik helemaal een leek op het gebied van hennatattoos, ik vind het wel heel mooi maar ik zou je adviseren bij n vriendin van mij op Facebook te kijken, ze heet Nafisha Hennafashion, zij heeft de tattoos bij mij en mn dochter gezet.

   Succes, Angela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.