Meteen naar de inhoud

Hammam En Hoe Ik Erachter Ben Gekomen Dat Ik Vies Ben

Hammam En Hoe Ik Er Achter Ben Gekomen Dat Ik Vies BenHammam Voor Het Eerst In Mijn Leven

Vandaag ben ik voor het eerst in mijn leven in een hammam geweest. En ik heb ook meteen kennis gemaakt met  vrijwel alle gebruiken van  een hammam en de meest uitgebreide behandeling gekozen.

Ik was samen met mijn schoonzusje en ik denk wel dat je meer uit een hammam bezoek haalt met iemand samen, dus dat is alvast een aanrader; ga met iemand samen!

Ontvangst

Onze afspraak startte om 12.00 u. We werden vriendelijk ontvangen en begeleid naar de kleedruimte om ons om- of eigenlijk uit te kleden.

Het verzoek was om in een bikinibroekje (of een schone slip) en eventueel een bikinitop of BH te verkleden. Alle kleding en tassen netjes opbergen en je kon ook je je handdoek of badjas ook meteen achterlaten want na de volgende deur stond je meteen in een warme vochtige ruimte. Maar dat hadden wij nog niet helemaal door.

Een andere dame kwam ons ophalen uit de kleedruimte en gaf meteen aan dat de handdoeken alleen maar nat zouden worden, die lieten wij dus achter.

De Hammam-ruimte

Mijn schoonzusje en ik stonden een beetje onwennig in de hammam-ruimte. Een erg Hammam grote tafen in het middenmooie ruimte trouwens met langs de randen mooie stenen gootstenen en in het midden een enorme natuurstenen vierkante tafel.

De ruimte was zacht verlicht met allemaal mozaïek op de grond en langs de muren, en natuurlijk ontspannende muziek.

BH Dragen Is Niet Handig

Ons eerste taak was onder de douche nat worden, dat was heel snel gedaan. We kwamen er ook meteen achter dat het dragen van een BH een optie is maar absoluut niet handig.

Je wordt na de douche namelijk meteen ingesmeerd met een olie-achtig goedje en het liefst smeren de dames dit over je hele lichaam zonder obstakels.

Een Hele Hete Stoomsauna

Daarna werden we naar een hete stoomsauna begeleid. Er werd verteld dat we ongeveer 10 minuten hier moesten zitten, niet in onze ogen wrijven en volgens ons zouden we dan na die 10 minuten opgehaald worden.

Zodra de deur achter ons dicht ging in de stoomsauna hadden we het gevoel in een vurigHammam Stoomsauna hete, met mint gevulde, mistige wereld vast te zitten. Het was zo heet!! Je hebt het gevoel dat alles smelt en je krijgt amper lucht en het liefst ren je keihard weg!!!

Maar goed, wij waren stoer dus wij vonden dat we 10 minuten toch echt wel uit konden zitten, op een gegeven moment zaten wij beiden naar de deur te staren van ‘waar blijft die mevrouw nou??’ Toen zijn we toch wel zelf uit de kamer gekomen, we trokken het echt niet meer!

Achteraf bleek dat je zelf ongeveer de 10 minuten moest inschatten, niemand kwam je uit die kamer halen! Nadat we afgekoeld waren, mochten we weer douchen.

Uitrusten En Kijken Hoe Anderen Behandeld Worden Met Een Zeepzak

Vervolgens mochten we even zitten uitrusten, zo’n hitte geeft je een loom en lui gevoel alsof je net een heftige cardio workout gedaan hebt en dat je nu moet bijkomen.Hammam Zeepzakbehandeling

Ondertussen werden op de natuurstenen tafel twee dames behandeld met een zeepzakbehandeling. Het zag er heel kunstig en vooral ook lekker uit: met een soort kussensloop werd een hoop schuim gecreëerd en dat wordt dan op je lichaam geplaatst.

Je wordt helemaal bedolven onder het schuim en vervolgens gebruiken de dames het schuim en zeep om je te masseren en goed in te smeren, voorkant en achterkant van je lichaam.

Hoe Ik Erachter Ben Gekomen Dat Ik Vies Ben

Mijn schoonzusje en ik werden nu op de tafel geroepen en wij kregen de meest grondige scrub ever!

Ik ben echt van mijn leven nog nooit zo hard en heftig gescrubd, over mijn hele lichaam, de dode huidcellen kwamen in rolletjes overal vanaf.

Soms dacht ik wel, dit is geen behandeling voor gevoelige mensen, maar achteraf heb je geen pijn of opengeschaafde plekken, ook al voelt het tijdens de behandeling wel zo.

Ik was zo verbaasd over al die rolletjes op mijn lichaam, dat ik aan de dame vroeg of ik nou zo vies was, en zij antwoordde doodleuk en erg droog “ja” :(.

Ook na de scrub, weer onder de douche, alles afspoelen.

Tijd Voor Rhassoul Modder

Na deze heftige scrub werden we ingesmeerd met modder. De huid was nu zo voorbereidRhassoul modder dat de mooie effecten van Rhassoul modder hun wonderen konden verrichten op het lichaam.

Ook ons gezicht kreeg een modder masker. We bleven, denk ik, zo’n 20 minuten in de modder smurrie zitten en tijdens het intrekken kregen we een ijskoud sinaasappelsap aangeboden wat zeer welkom was na al die hitte en douches.

Bij het afspoelen van  de modder zag ik wel meteen dat mijn huid een paar tinten lichter leek en vele malen zachter aanvoelde.

Zeepzakbehandeling

Nu was het onze beurt voor de zeepzakbehandeling.

Ik kan eerlijk zeggen dat een massage met zoveel zeep een ervaring op zich is, de massage van schouders, voeten en hoofdhuid erna was bijzonder en erg ontspannend.

Je staat een beetje rozig op van de tafel, om daarna weer te gaan douchen….

Ik kreeg ondertussen wel een beetje medelijden met de dames die zo hard aan het werk waren, achter elkaar insmeren, masseren, zeepzak, scrub en dat gaat de hele dag zo door… Hun handen en voeten waren helemaal ruw van het vele werken met water en zeep en in een vochtige ruimte staan.

Tot slot kregen we na de zeepzakbehandeling en douche nog een haarmasker en een kop muntthee. Laatste douche en daarmee werd onze hammam bezoek beëindigd.

Complete Service

Toen we uiteindelijk aangekleed en al weer in de wachtruimte stonden, ontdekten we dat er nog meer diensten werden aangeboden: je kunt er een lunch nuttigen, schoonheidsbehandelingen en wat harsbehandelingen boeken en er is ook een dame die je haar in model brengt na de hammam.

Complete service dus, je kunt zo weer door je dagelijkse dingen doen.

Mijn Ervaring

Het was voor mij de eerste keer, ik kan het je zeker aanraden, zo’n behandeling is zeker in combinatie met een even niets doen en alles laten doen erg ontspannend.

Ik zag bij de andere dames die al wel vaker naar de hammam waren geweest, of bij wie het hammam bezoek een onderdeel is van haar cultuur, dat het er gewoon echt bijhoort.

Wel ben ik de hele dag zo loom en luiig geweest, je hebt daarna niet echt veel zin meer om dingen te doen.

Perfect voor een zondag dus!

Groetjes,

Angela

PS
Klik Hier om naar de site van Hammam Cleopatra te gaan.

4 reacties op “Hammam En Hoe Ik Erachter Ben Gekomen Dat Ik Vies Ben”

 1. Hoi Angela,
  Ik ben 2 jaar geleden naar een hammam geweest op vakantie in Turkije. Er stond een (klein) wellness center op het park. Alleen hebben we hem niet zo uitgebreid gehad als jullie!

  Wij werden ingesmeerd en zijn daarna in de sauna gezet. Bloedje heet inderdaad! Na 10 minuten werden we opgehaald, moesten we even afkoelen en daarna werden we gescrubt, toen werden we afgespoeld met heerlijk warm water en daarna gemasseerd met al die zeep… Toen weer afgespoeld en werd daarna zelfs afgedroogd haha! Toen mochten we gaan uitrusten en kregen we alleen een modder masker op ons gezicht en we kregen een glaasje drinken. We moesten hierbij wel zelf in de gaten houden hoelang ons masker erop zat en moesten hem eraf halen bij het wasbakje wat in de toiletten stond… Beetje raar. Maar desalniettemin was het heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer wil ik hem net zo uitgebreid als bij jou haha 😉

  Groetjes Denise

  1. Hoi Denise,

   Echt lekker om eens verwend te worden. Ik denk dat zo een uitgebreide behandeling eens in de maand of twee maanden wel te doen is.

   Een aanrader!

   Groetjes,

   Angela

 2. Beste Angela,
  Ik ben nog nooit naar de Hammam geweest, maar zou het wel een keertje willen ervaren. Wie weet komt het er ooit van :).
  Maar leuk hoe jij je ervaring hebt neergezet. Zeer beeldend.. Overigens ook bedankt voor je overige mailtjes met betrekking tot het harsen! Ik leer hier veel van! Thanks. groetjes, Lina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.