Meteen naar de inhoud

BB Cream vs. Blemish Balm Dr. Schrammek

  • door

Blemish BalmOp 1 september 2013 is op de website Nu.nl een artikel gepubliceerd over hoe BB Cream door een Duitse Consumentengids getest is en wat de resultaten hier van zijn.

Wat is BB cream?

BB cream werd een aantal maanden geleden met heel veel toeters en bellen geïntroduceerd op de consumentenmarkt als de wondercrème die als foundation werkt, de huid verzorgt en beschermt en tegelijk onzuiverheden en fijne rimpeltjes tegengaat. Een wondercrème dus. Ineens hebben alle make-up en gezichtsverzorgingsmerken een BB cream, in allerlei verschillende prijsclasses.

Iedereen rende dus naar de winkel om een variant van de BB cream op te halen. En nu is er dus een consumentengids die een onderzoek heeft gedaan naar BB cream.

De resultaten

BB cream schijnt heel vaak uitslag te veroorzaken. De vele ingrediënten die in deze crèmes gemengd worden zorgen voor een chemische reactie die vaak weer een allergisch effect op de huid veroorzaken. Het Duitse tijdschrift stelt dat 2 van de 3 BB creams slecht zijn voor de huid. Ze hebben er 20 getest!

Daarnaast zit er in deze crèmes een hoog gehalte aan conserveermiddelen, vooral methylisothiazolinon schijnt veel klachten te veroorzaken. Dermatologen hebben al vaker geprobeerd dit conserveermiddel verboden te laten verklaren, maar dat is tot nu toe niet gelukt.

Toch gaat de verkoop van BB cream gestaag door en is er zelfs al een CC cream en een DD cream op de markt. Waarvan nog niet bekend is wat hier allemaal niet goed aan is….

Blemish Balm van Dr. Schrammek

Bij Angels Beauty werk ik met de producten van Dr Schrammek, en dit merk heeft al vanaf het begin de Blemish Balm (eigenlijk ook BB cream, BB staat namelijk voor Blemish Balm). Volledig antroposofisch, plantaardig en al in het assortiment sinds 1967.

De Blemish Balm wordt in de praktijk gebruikt als verzorgend product na de Green Peel behandelingen om de huid te helpen herstellen en irritatie tegen te gaan. Daarnaast werkt de Blemish Balm als een foundation en dekt het onzuiverheden, vlekjes en roodheden af zonder eruit te zien als plamuurlaagje. Zonder kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen.

Regelmatig gebruik van Blemish Balm helpt de huid tegen nieuwe onzuiverheden en puistjes, het bestrijdt vlekjes en fijne rimpels…. Ik weet wel wat ik moet gebruiken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.