Meteen naar de inhoud

Wanneer Beginnen Met Harsen Als Je Binnenkort Vakantieplannen Hebt?

Vakantie en Brazilian Wax in Rotterdam? Nu beginnen met PlannenNu de eerste zonnestralen ons kleine landje eindelijk weer eens bereikt hebben, staat de telefoon hier regelmatig hard te rinkelen met vragen van mensen die met spoed geharst willen worden en wanneer zij dan terecht kunnen bij mij.

Zij kunnen dan nog even met ontblote huid genieten van dit zeldzame mooie weer

Het valt me ook op dat veel mensen, die normaal gesproken het hele jaar door scheren, vlak voor zij voor 3 weken op vakantie gaan, ineens besluiten om te gaan harsen met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn.

Ze hoeven dan tijdens hun vakantie niet hoeven te tobben met scheermesjes en schuim. Overal lees je immers dat met harsen de haartjes tussen de drie tot zes weken weg horen te blijven.

Altijd geschoren → Haartjes in de war

Dat is waar, maar met een grote kanttekening: als je altijd geschoren hebt, zijn je haartjes heel erg actief en ook een beetje in de war.

Ze groeien heel snel en onregelmatig. Dit maakt ook dat je eerste harsbehandeling na al dat scheren nooit een 100% glad resultaat zal opleveren, je zult direct na het harsen merken dat er nog flink wat stoppels voelbaar en misschien zelfs wel zichtbaar zijn. Deze stoppels zijn net te kort om geharst te kunnen worden en net te lang om ze niet te voelen.

Je kunt je voorstellen dat als je meteen na het harsen nog haartjes voelt, je zeker geen drie weken haarvrij zult zijn. Deze stoppels groeien natuurlijk nog op oude sterkte gewoon door, gemiddeld heb je dan na zo’n 2 weken dan toch wel een flinke bos haar staan.

Maak Je Niet Druk Na Je Eerste Keer Harsen (Ooit!)

Om je nu niet meteen te ontmoedigen, er is wel een positieve kant aan dit verhaal: Doordat er tijdens je eerste harsbehandeling wel veel haartjes geharst zijn moet de haarwortel helemaal opnieuw een haartje gaan maken (omdat het haar vanaf de wortel verwijderd is)

Je 2e harsbehandeling

Deze haartjes zullen bij het teruggroeien veel zachter zijn dan de eerder geschoren haartjes en ook fijner terugkomen. Misschien heb je meteen vanaf de eerste harsbehandeling ook al kale plekken waar de haartjes zo bang zijn geworden dat ze besloten hebben niet meer terug te komen…. Je 2e harsbehandeling zal hierdoor minder pijnlijk zijn, minder irritatie geven en waarschijnlijk ook nog eens sneller zijn

Na de 2e harsbehandeling merk je (als je niet tussendoor geschoren hebt) dat je huid gladder aanvoelt dan na de 1e keer. Grote kans dat nog steeds niet alle haren verwijderd zullen zijn. Het kan ook zijn dat nu de haartjes die eerst stoppels waren nu goed verwijderd zijn en de haartjes die wel geharsd waren kleine korte haartjes zijn, deze willen nu pas gaan groeien.

Je 3e harsbehandeling

Pas na de 3e keer harsen zullen de haren volledig meewerken en zal alles meer gelijk gaan groeien (met de uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld mensen die last hebben van bepaalde hormonen of hypertrichose) en blijf je echt langer haarvrij. Dan kun je zorgeloos op vakantie gaan!

Wanneer harsbehandeling inplannen?

Wanneer zou dan het beste zijn om je eerste harsbehandeling in te plannen als je nu al weet dat je in juli voor een langere periode met vakantie gaat?

Nu dus (in de lente), dan kunnen je haren en je huid met de juiste tijd en aandacht wennen aan het harsen en je haren zullen dan meer doen wat jij wilt in juli! Reken op een harsbehandeling per maand of per 6 weken en reken dan terug vanaf je vakantie moment minimaal 3x een dergelijke periode om het meeste uit je vakantie te halen.

Zo nu weet je hoe je met het beste harsresultaat op vakantie kunt.

Tot gauw!

Angela
Jouw Harsspecialiste

6 reacties op “Wanneer Beginnen Met Harsen Als Je Binnenkort Vakantieplannen Hebt?”

 1. Beste Angela,
  Bedankt voor alle goede tips altijd.
  Met dit artikel in mijn achterhoofd ben ik in jauari begonnen met het harsen van mijn oksels. In july ga ik op vakantie en normaal moet ik mijn oksels dan 2x per dag scheren. Het is alleen inmiddels al eind april en heb tussendoor een aantal keer onthaard. Mijn oksels zijn dan helemaal glad, maar na een week it er al weer een bos als nooit te voren. Heb je hier misschien tips voor?
  Groetjes,
  Marjolijn

  1. Beste Marjolijn,

   Dank je voor je mail. Als ik je verhaal zo lees, vraag ik me af hoe het met je hormonale huishouding is. Kan het zijn dat de mannelijk hormonen iets meer aanwezig zijn? Dat kun je ook zien aan de haargroei op je armen en benen. Je haar zou namelijk nooit zo snel mogen groeien, niet in een week tijd.

   Hars je zelf of laat je het doen? Heb je weleens gekeken of de haartjes echt vanaf de wortel onthaard worden?

   Ik zou je het volgende adviseren, op basis van de informatie die je me hier geeft:
   – Eerst naar de huisarts om je hormoonbalans te laten nakijken, missschien zijn de mannelijke hormonen teveel aanwezig en moet je behandeld worden.
   – Blijven harsen maar goed blijven kijken of de haartjes echt goed vanaf de wortels verwijderd worden. Welke hars gebruik je ervoor? Met strip of zonder?
   – Een haargroeivertrager gaan gebruiken, maar daar zie je het resultaat pas na 6 maanden. Voor een voorbeeld klik hier: http://harswebshop.nl/hars-accessoires/haargroei-vertrager-body-lotion-150-ml.html

   Ik hoop dat je hier iets mee kunt,

   Groetjes,

   Angela Ganga-Jasai

 2. Geweldig, altijd de juiste tips ontvangen.
  Zodra ik zelf weer kan autorijden, kom ik weer jouw kant op.
  Ga zo door.
  Jouw harssalon, is in mijn ogen de bete, due ik tot nu toe hebt bezocht, en dat zijn er al hel wat geweest. Jij gebruikt in mijn ogen het beste wax.
  Ga zo door.
  Groetjes
  Corry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.