Meteen naar de inhoud

Waarom Mannen Hun Benen Harsen…..

  • door

Ontdek hier de redenen waarom mannen hun benen harsen...Tegenwoordig hoor ik het steeds vaker aan de telefoon en ook over de mail en de Whatsapp: mannen die graag een afspraak willen maken om hun benen te harsen…

Het valt me ook op dat de mannen in de eerste instantie toch best wel over een drempel heen moeten om überhaupt de afspraak te maken.

Allereerst: bij mij in de salon hoef je je als man niet te schamen omdat je je benen geharst wilt hebben. Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld en of het nu om vrouwen- of mannen benen gaat, haar is haar en kan prima verwijderd worden met hars.

Waarom laten mannen nu hun benen harsen?

Daar zijn verschillende redenen voor:

Sporters

Met stip op 1: sporters, en dit zijn verschillende soorten sporters. Ik heb er twee ‘ontdekt’:

– de bodybuilders, zij willen graag zien hoe hun spieren zich ontwikkelen van al dat trainen en het ziet er natuurlijk ook mooier uit zonder zo’n harig schaduwlaagje eroverheen. Daarnaast is het voor de gevorderde bodybuilders die onderhand aan wedstrijden gaan meedoen een vereiste om alle haartjes weg te hebben. Door daarna een speciaal soort bruinende olie aan te brengen, komen de spieren nog beter tot hun recht.

– de wielrenners, voetballers, triathlon deelnemers. Ik dacht vroeger serieus dat deze sporters hun benen onthaarden om meer snelheid te kunnen maken… Kun je je voorstellen hoe vaak ik uitgelachen ben door de desbetreffende sporter wanneer ik dit vertelde? Nee, de benen van deze sporters moeten onthaard worden in verband met infectiegevaar wanneer ze in een val, ongeluk of blessure terechtkomen.

Incompleet na harsen van bijvoorbeeld Boyzilian

Over het algemeen hebben mannen meestal over het hele lichaam wel haar zitten. Nu kun je je misschien voorstellen dat als er haar op de buik zit en haar op de benen, en je haalt ineens het haar in het schaamgebied weg, dat dit er een beetje apart uit kan gaan zien.

Sommige mannen vinden het dan ook niet meer dan logisch dat ze vanwege de brazilian wax (boyzilian wax) ook maar de rest, dus benen en buik en soms full body laten harsen, anders is het beeld zo incompleet en benadrukt het eigenlijk meer de aanwezigheid van de overgebleven haartjes.

Nieuwsgierigheid

Dan zijn er de mannen die het gewoon een keer willen proberen. Zij willen eens zien hoe hun benen eruitzien zonder al die haartjes en hoe hun huid en hun kleur nou eigenlijk echt is. Of zij willen eens weten hoe het nou voelt om de stof van je broek zo tegen je huid te voelen. Nieuwsgierigheid dus.

Smoothies

Tot slot heb je natuurlijk ook de zgn. smoothies. Dat zijn mensen die het liefst helemaal geen haar willen hebben (behalve hoofdhaar, wimpers en wenkbrauwen), al het overige lichaamshaar moet gewoon weg zijn. Zij hebben echt een afkeer van haartjes.

Voorschriften

Wat de reden voor het ontharen van de benen ook is, er zijn wel een paar voorschriften.

Lengte van het haar

Mannen letten over het algemeen minder op het aantal weken dat tussen de harsbehandelingen inzit en vaak is dit het haar dan ook eigenlijk te lang. Het risico op afgebroken haartjes en uitslag is daarmee meteen groter, daarnaast is het harsen ook wat pijnlijker dan.

Het allerbeste kun je als man ongeveer een week voor je afspraak het beste de haartjes op de te ontharen gebieden met een tondeuse tot ongeveer 1 cm inkorten. Mocht je tijdens het trimmen per ongeluk te kort trimmen, dan kunnen de haartjes in een week tijd weer wat aangroeien.

Broekje van haartjes

Persoonlijk vind ik het niet mooi als je bij het harsen van de benen een boxershort rand achterhoudt. Mannen dragen graag boxershorts, maar het is toch niet mooi om na het harsen dan in de spiegel te kijken en dan een soort ‘broekje van haren’ te zien op de plekken waar er niet geharst kon worden omdat er een boxershort zat..

Ik zou je dan toch aanraden om een herenslip aan trekken of als je daar geen zin in hebt, gewoon je boxershort goed omhoog te trekken of misschien wel gewoon uit te trekken. Overleg wel even met mij, dan kan ik je nog even adviseren.

groetjes, Angela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.