Meteen naar de inhoud

Waarom duurt het harsen van mannen langer dan het harsen van vrouwen?

Vaak zie je op prijzenlijsten van harssalons staan dat het harsen van mannen duurder is dan bij een zelfde behandeling als bij een vrouw.

Dit komt doordat het harsen van een man op bepaalde gebieden van het lichaam langer duurt dan het harsen van een vrouw. Ook is daarmee meer materiaal gemoeid en is dus de kostprijs voor het harsen van een man ook hoger.

Voorbeeld Brazilian Wax
Laten we als voorbeeld het volledig ontharen van het schaamgebied nemen. We waxen dus al het schaamhaar weg, oftewel een Brazilian Wax. Bij mannen wil men dit ook wel een Boyzilian noemen.

Brazilian wax bij een vrouw: het gebied
Het gebied bij een vrouw waar het schaamhaar gewaxt moet worden bevat:

 • de schaamheuvel of venusheuvel
 • grote / buitenste schaamlippen
 • binnenkant van de liezen
 • bilnaad

Brazilian wax bij een vrouw: duurt ongeveer 15 tot 20 minuten

Om de Brazilian Wax bij een vrouw te waxen, is de behandeling voor een harsspecialiste vrij rechttoe en rechtaan. Daardoor verloopt de Brazilian Wax bij een vrouw vlot en kun je bij mij op z’n snelst in 10 minuten klaar zijn. Gemiddeld duurt een Brazilian Wax bij mij 15 tot 20 minuten om te waxen.

Het is trouwens wel wat moeilijker harsen bij het clitoriskapje (huidplooi waaronder de clitoris zich onder verschuilt). Maar voor een geoefende harsspecialist mag ook dat stukje geen probleem zijn om te waxen.

Brazilian wax bij een man: Het gebied

Het gebied bij een man waar het schaamhaar gewaxt moet worden bevat:

 • de schaamheuvel
 • penis
 • balzak
 • binnenkant van de liezen
 • bilnaad

Brazilian wax bij een man

:

duurt ongeveer 30 tot 40 minuten

Om de Brazilian Wax bij een man te waxen, is de behandeling voor een harsspecialiste meer gedoe en dus meer handelingen. Bijvoorbeeld de penis steeds aan de kant zetten om ergens bij te kunnen neemt wat meer tijd in beslag. Ook het ontharen van de balzak vraagt wat vaardigheid en voorzichtigheid. Daardoor verloopt de Brazilian Wax bij een man gemiddeld twee keer zo langzaam als bij een vrouw. Je kunt bij mij op z’n snelst in 20 minuten klaar zijn. Gemiddeld duurt een Brazilian Wax voor mannen bij mij 30 tot 40 minuten om te waxen.

Zoals je hebt kunnen lezen duurt het harsen van de schaamstreek van een man langer en en kost het ook meer materiaal. Het waxen van de schaamstreek van een vrouw gaat allemaal wat vlotter vanwege de eenvoud van het te harsen gebied.

Soort, dichtheid en hoeveelheid van het (schaam)haar
Wat ook meespeelt in de duur van de behandeling is het soort haar, de dichtheid van het haar (hoe ver staan de haarwortels van elkaar af), en hoeveelheid van het haar.

Soort haar

Bij mannen is het simpelweg zo dat zij meestal stugger, dikker en kroeziger lichaamshaar hebben dan vrouwen. Dat betekent dat je als harsspecialiste er rekening mee moet houden dat je meer moet harsen en ook dat je steviger moet harsen. Behalve meer en steviger moet je je hars afstemmen op dit soort haar. Een harssoort die meer haar pakt en volledig om het haar heen gaat.

Dichtheid van het haar

Bij mannen is het vaker het geval dat de haren en dus de haarwortels minder ver van elkaar staan en dus dichter op elkaar groeien. Hierdoor moet er dus per oppervlakte meer haar geharst worden. Ook hier geldt dat er dus steviger geharst moet worden.

Hoeveelheid van het (schaam)haar

Mannen hebben meer lichaamsbeharing dan vrouwen. Dat mag duidelijk zijn. Dit is iets anders dan een hogere dichtheid van het haar ten opzichte van een vrouw. Hier gaat het er om dat een man gemiddeld meer haar op zijn lichaam heeft bijvoorbeeld een bovenbeen, dan een vrouw.

Conclusie
Al de bovenstaande factoren bij elkaar opgeteld: het te ontharen gebied, soort, dichtheid en hoeveelheid van het (schaam)haar maken dat de harsbehandeling bij een man duurder is dan bij een vrouw. Dit zie je met name terug bij de Brazilian Wax.

Mocht je vragen hebben over bovenstaande artikel dan hoor ik dat graag van je.

Jouw harsspecialiste

Angela

4 reacties op “Waarom duurt het harsen van mannen langer dan het harsen van vrouwen?”

 1. Waxen viel echt reuze mee ik heb de gehele schaamstreek o.a. Laten doen ik kreeg (gelukkig geen erectie) uiteraard reageert je penis wel maar gelukkig ging mijn behandelaarster normaal mee om.

  1. Hoi!!!

   Het kan inderdaad voorkomen dat er tijdens een waxbehandeling een erectie ontstaat. Dat is ook niet erg, het is over het algemeen een fysiologische reactie vanwege alle handelingen in het gebied, en niet zozeer vanwege het intieme aspect van het harsen. Meestal gaat de erectie tijdens harsen vanzelf weer over en ook zeker geen reden om een waxbehandeling niet te ondergaan.

   groetjes,

   Angela

 2. Ik heb me donderdagmiddag bijna twee weken geleden laten waxen bij Angela. Het betrof een full brazillian. Het deed veel minder zeer dan ik had verwacht. Alleen de haren verwijderen op de schaamheuvel was het meest pijnlijk, maar het was heel goed uit te houden.

  Ik had verwacht dat het verwijderen van het haar op de balzak pijnlijk zou zijn, maar dat was het juist niet! Daar voel je niet of nauwelijks iets van.

  Na afloop zag mijn huid wat rood en waren er bultjes te zien. ’s Avonds was het echter al veel minder en de volgende morgen was zelfs de huid niet rood meer.

  Nu na bijna 14 dagen is het haar nog steeds niet terug gekomen. Het bevalt me stukken beter dan het getob met scheermesjes en/of ontharingscremes. Zodra het haar weer is teruggekomen, laat ik me weer waxen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.