Meteen naar de inhoud

Hoe Bevallen De Veet Koude Wasstrips?

Na alle reclame over de speciale nieuwe Veet Easy Grip Koude Wasstrips besloot ik dat het tijd werd dat ik deze strips ook maar eens ging uitproberen. Ik wil achterhalen of ze echt zo goed zijn als ze zelf beweren.

Wat zegt de reclame?


De reclame beweert dat de strips haartjes vanaf 1,5mm perfect onthaart, en dat de benen tot wel 4 weken lang glad blijven.

Lengte

haartjes op mijn onderbenen

Ik heb de haartjes op mijn onderbenen met behulp van het meetlintje op de strip gemeten en deze waren gemiddeld tussen de 1,5 en 2 mm lang. Mijn onderbenen worden relatief vaker geharst dan mijn bovenbenen, maar de haartjes op mijn onderbenen zijn een beetje eigenwijs en blijven maar terugkomen.

Hoe het werken de Strips

Goed: de strips, de beschrijving geeft aan dat je elke strip net zolang kunt gebruiken tot deze niet meer plakt. De strip moet je tussen je handen opwarmen en dan de twee lagen van mekaar af trekken. De strip plak je vervolgens met de ronde kant naar beneden en met de plakkerige kant richting been op je huid. Even goed wrijven en vervolgens bij de ronde kant (de Easy Grip) vastpakken, huid strak trekken en met een snelle beweging de strip naar boven toe (tegen de haargroeirichting in) zo dicht mogelijk bij de huid eraf trekken.

Dat heb ik dus gedaan.

Mijn bevindingen:

 • Het is erg handig dat je de strip uit elkaar kunt trekken en dus ook beide delen van de strip kunt gebruiken
 • Een helft van zo’n strip kun je gemiddeld 3 tot 4 keer gebruiken voor het niet meer onthaart
 • De ronde kant is inderdaad makkelijker om vast te houden
 • De strip onthaart inderdaad heel veel haartjes die ook maar 1,5mm lang zijn, maar met een kanttekening: dit moeten wel zachte haartjes zijn en geen haartjes die nog stug en bijvoorbeeld pas geschoren zijn geweest
 • Ik moet nog ervaren of mijn onderbenen 4 weken lang glad zullen zijn, ik vermoed het niet want er waren wel wat haartjes achtergebleven dus ik ben nu niet glad.
 • Ik hars normaliter met handschoenen aan, omdat ik iets tegen plakkerige handen heb. De hars op de strip is van een goede kwaliteit, als deze zo makkelijk opgewarmd kan worden en ook nog trekkracht heeft. Helaas komt deze hars toch wel redelijk snel ook op mijn handen terecht ook al is er langs de hars zelf een goede harsvrije rand.
 • De meegeleverde oliedoekjes doen hun werk ook goed. Geen bijzondere kwaliteit olie met bijzondere effecten of speciale eigenschappen voor de huid, maar het werkt: de handen en de mijn benen zijn niet meer plakkerig.

Op vakantie

Persoonlijk vind ik deze koude wasstrips een handige aanschaf voor als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je hebt een paar eigenwijze  haartjes gespot die ook vakantie willen houden op je lijf.

Ik vraag me af of mensen die minder ervaren zijn in het harsen, hetzelfde resultaat zouden behalen als ik. Ik weet wat ik doe en ik weet ook over de haargroeirichting, hoe snel ik moet trekken, welke kant ik op moet trekken en waar ik allemaal op moet letten.

Het werkt wel!

Voor het effectief harsen van je eigen benen of andere lichaamsdelen, zou het wel werken maar dan is het handig om toch wat ervaring te hebben en veel doorzettingsvermogen!

Conclusie: het werkt, maar je moet toch weten waar je mee bezig bent voor het beste resultaat.

Hoe bevalt jou de wasstrips?

Ik hoor graag van je,

Groetjes,

Angela
Wasspecialiste 😉

3 reacties op “Hoe Bevallen De Veet Koude Wasstrips?”

 1. hoi ik heb de strips ook nu voor het eerst gebruikt maar helaas blijf de plak op me been zitten en de haartjes ook de 2de helft van de strip langer warm gemaakt op me been en sneller dan de eerste er afgetrokken maar hellaas het zelfde geen haar weg en het plakzooi bleef ook zitten kan iemand me helpen met dit probleem?

  1. Hoi Sjanine,

   Ik denk dat je bij het verwijderen van de strips eerst de strip goed warm moet wrijven op je huid voor je deze wegtrekt (hopelijk met meer haar en zonder plakresten). Dat zou verschil moeten maken, daarnaast kun je voor plakkerige restjes olie gebruiken om deze weg te boenen.

   Succes!

   Angela

 2. Hoi Angela,

  Ik heb de koude wasstrips nu een aantal keren geprobeerd. En dat over de jaren dus ik heb vele “versies” van de Feet wasstrips over mijn benen, oksels, bovenlip en bikinilijn gehad.
  De afgelopen maand weer met de nieuwste.

  Mijn ervaring als leek is alsvolgt. Mijn haartjes zijn lang genoeg maar toch verwijdert het niet alle haartjes bij mij. Het blijft wel aan de haartjes plakken. Bij mijn oksels gaat het wel redelijk maar ik kan de wasstrip niet goed en dus ook niet juist eraf trekken. De houding is nogal lastig.
  De wasstrip voor mijn bovenlip gebruik ik op dit moment alleen. Die lukken aardig maar het is daarna verschrikkelijk gevoelig en de kans ik vaak groot dat het gaat irriteren. Maar het is voor mij de enige manier om het snel weg te krijgen.

  Kortom, ik ga nu alleen voor de bovenlip en de rest laat ik graag een door u doen! 🙂

  Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet de handigste ben maar ik heb het geprobeerd.

  Groetjes,
  Rishma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.