Meteen naar de inhoud

Hoe bereid je je voor op het harsen?

  • door

Om jouw ontharingsbehandeling met succes te laten verlopen, zijn er een aantal belangrijke zaken die je dient op te volgen:

Haarlengte – Ideale lengte is 1 centimeter

Zorg ervoor dat de haartjes op het te ontharen gebied niet langer dan 1,5cm en absoluut niet korter dan 0,5cm zijn. Dit is met name van belang voor de Brazilian Wax en bij de mannen ook op de borst, buik en rug.

Als je zelf de boel korter moet maken is het aan te raden om een tondeuse te gebruiken. Bij gebruik van een schaar is de kans groot dat niet alle haartjes even lang zijn en dus ook niet meegeharst worden als ze te kort zijn.

Draag comfortabele kleding

Vooral als je voor je eerste Brazilian Wax komt, draag dan comfortabele kleding. Na het harsen kan je schaamgebied wat gevoeliger zijn en bijvoorbeeld een kanten string met skinny jeans zal niet lekker zitten, en tegen je net onthaarde huid aan schuren.

Wees Schoon!

Dus normale hygiëne is OK. Je hoeft voor mij niet glansend geboend en gepolijst binnen te komen 😉 .

Neem na 1 uur voorafgaand aan je afspraak Geen Hete Douche Of Bad

Je huid kan te zacht zijn waarbij het harsen voor wondjes zal zorgen.

Breng tot 2 uur voorafgaand aan je afspraak geen vette creme aan op de te ontharen gebieden. Anders laten de haartjes zich moeilijker pakken.

Gebruik 1 of 2 dagen vòòr je afspraak thuis onder de douche een natuurlijke scrubhandschoen om te scrubben om eventuele ingegroeide haartjes los te maken zodat deze ook geharsd kunnen worden.

Zorg ervoor dat je de nacht vooraf aan je afspraak goed slaapt. Hierdoor is de eventuele pijn-ervaring minder.

Als je bovenstaande aanwijzingen opvolgt zal je harsbehandeling veel prettiger verlopen.

Tot ziens!

Angela