Harsen vs Waxen

  • doorDe laatste tijd merk ik bij het maken van afspraken dat sommige mensen het idee hebben dat waxen en harsen twee volledig verschillende manieren van ontharen is. Iedereen die bij mij les gevolgd heeft of klant bij mij is, heeft ondertussen geleerd dat dit absoluut niet het geval is!!!
Harsen is gewoon de Nederlandse term voor het verwijderen van haren met behulp van hars en waxing is de Engelse term voor precies hetzelfde!

Wat bedoelen al die nieuwe waxsalons dan met hun uitgebreide uitleg over hoe verschillend harsen van waxen is??

Wat zij bedoelen is dat de harsbehandeling met verschillende typen hars gedaan kan worden, we onderscheiden immers de warme hars (ook bekend als soft wax of striphars), en filmhars (ook bekend als hard wax, cold wax of harde hars/wax).

Warme Hars

De warme hars is een hars met als twee belangrijkste kenmerken:

  1. Warme hars moet verwijderd worden met behulp van een strip
  2. Warme hars hecht aan de huid, met alle gevolgen van dien. (voor de verdere kenmerken en verschillen tussen de harsen, zie desbetreffende artikels)

Dit maakt deze hars geschikt voor grote oppervlakten zoals benen, armen, rug, borst, buik en billen.

Harde Hars of Filmhars
Harde Hars is een hars met als twee allerbelangrijkste kenmerken:

  1. Harde hars hardt vanzelf uit en heeft geen strip nodig voor het verwijderen. Met de juiste techniek kun je harde hars gewoon met de hand verwijderen.
  2. De andere belangrijke kenmerk is dat harde hars niet hecht aan de huid, zeer geschikt dus voor alle gevoelige lichaamsdelen zoals gezicht, oksels, bikini en Schaamstreek. Harde hars zal de huid zo min mogelijk irriteren.

Laat niemand je meer wijsmaken dat harsen en waxen totaal verschillende dingen zijn: hoe zou je dat dan aanpakken in Engeland (of ander land waar engels de voertaal is) als je een afspraak wilt maken voor een harsbehandeling; “I would like to make an appointment for harsen of my legs and waxing of my bikini area??’ Natuurlijk niet, in Engeland heet alles waxing, het is het type hars wat ervoor zorgt dat er verschil in de behandeling zit.

Nu ben je volledig geïnformeerd!!

Groetjes en tot ziens!

Angela
Hars- en Waxspecialiste 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.