De Beste Tips Voor Mannen Die Voor Hun Vakantie Voor Het Eerst Willen Waxen

Wat Moeten Mannen Doen Bij Harsen Voor De Eerste Keer En VakantieElk jaar rond de zomermaanden word ik platgebeld door mannen (en vrouwen van mannen die voor hun man bellen) die heel graag nog even gewaxd willen worden vòòr ze op vakantie gaan.

Vaak gaat dit over het waxen van borst, buik en rug…

Het waxen gebeurt bij hen ook nog eens voor de allereerste keer en de mannen gaan vrijwel direct of binnen hele korte tijd na het waxen met vakantie naar een ver en zonnig oord.

Genieten Van Een Gladde Huid….Of Niet?

Nu zou je zeggen: helemaal top, de drukste tijd van het jaar en al die mannen (en vrouwen van de mannen) hebben gelijk, NU kun je het beste laten waxen en dan het meest genieten van een gladde huid als je op vakantie bent.
En toch adviseer ik vrijwel altijd om je niet kort voor je vakantie voor de allereerste keer te laten waxen.

Er kleven namelijk nogal wat extra aandachtspunten aan het waxen van mannen voor de allereerste keer

Uitslag Bij Eerste Keer Waxen

Als jij je voor de allereerste keer laat waxen, en dan zeker het borst, buik en rug gedeelte, heb je een groter kans op uitslag.

Bijna 80% van de mannen ervaart bij de 1e keer (en soms ook de 2e en 3e keer) waxen een bepaalde vorm van uitslag.

Hoe ernstig de uitslag is, kan ik van tevoren niet voorspellen. Soms hebben mannen nauwelijks een ernstige haargroei maar krijgen ze wel een heftige reactie bij het ontharen, en soms hebben mannen een mooi tapijtje aan haar, en krijgen ze helemaal geen enkele irritatie.

Hoe lang de eventuele uitslag blijft, is ook niet te voorspellen. Bij de ene persoon is het alleen rode vlekken die dan twee weken zichtbaar zijn en bij de ander is het een paar dagen afzien met puistjes en pus en jeuk en kunnen ze na die paar dagen weer vooruit.

Na een aantal keer waxen neemt deze reactie meestal wel af. De huid is het ontharen met wax niet gewend en heeft wat tijd nodig om eraan te wennen. Je zult doorgaans zien dat het per keer waxen minder heftig reageert.

Eerste Keer Waxen Na Scheren

Daarnaast is het zo dat een groot deel van de mannen voor ze bij mij komen eerst nog een paar keer in het verleden geschoren hebben.

De laatste tijd hoor ik ook vaak dat de mannen denken dat hun huid het waxen wel aankan omdat ze bij het scheren geen irritatie ondervinden.

Helaas is ontharen wat ernstiger en ‘diepgaander’ dan een beetje scheren. Bij scheren kort je de haren tot op de huid in, er is behalve het schrapen met het scheermesje of scheerapparaat niets dat de huid irriteert.

Waxen Is Gewelddadig!

Waxen (als het goed gebeurt….) verwijdert de haartjes vanaf de wortel door eerst warme wax op de huid aan te brengen en met behulp van een strip die je daarna op de huid plakt tegen de haargroeirichting in met een snelle krachtige beweging verwijdert.

Deze warme wax neemt ook nog eens dode huidcellen mee, de behandeling is dus wat gewelddadiger!!

Onregelmatige en Dikker Haargroei

Mannen die hun borst, buik en rug voorheen geschoren hebben, krijgen van het scheren een onregelmatige en dikkere haargroei. De haartjes groeien niet allemaal even snel en raken een beetje ontregeld.

Bij de eerste keer waxen neem ik dan ongeveer 95% van de haartjes mee, ik zou wel meer willen mee waxen maar door de onregelmatige haargroei blijven er korte stoppels achter op de huid die nu tekort zijn om te kunnen verwijderen. Deze haartjes zijn binnen een week of twee wel volledig op lengte maar het gevoel op de huid is dus niet volledig glad direct na het harsen.

Omdat de haartjes van het scheren ook nog eens dikker zijn geworden, is de eerste keer waxen na scheren de meest pijnlijke behandeling.

Daarna valt het altijd mee!!

Mijn Beste Advies (Voor Jou)

Wat adviseer ik deze arme 😉 mannen met hun behaarde lichaamsdelen?: Liever Niet Waxen Voor De Allereerste Keer Van Borst, Buik en Rug Vlak Voor Je Op Vakantie Gaat.

De kans dat er uitslag komt, vind ik persoonlijk te groot. Ik laat de keuze wel altijd aan de mannen zelf over, maar ik vertel ze wel wat ik in de loop der jaren ervaren heb.

Het is beter als ze tijdens de vakantie nog 1 keer of niets doen of anders 1 keer scheren (als ze dat al eerder hebben gedaan).

Daarna als ze weer terug zijn van vakantie, beginnen met de eerste keer ontharen van de verschillende gevraagde lichaamsdelen. De huid kan er dan langzaam aan wennen, en het geeft dan minder als er wel uitslag en jeuk komt.

Omdat de mannen dan in de buurt (in Nederland) zijn, kunnen ze bij een dergelijke reactie ook meteen contact met mij opnemen en kan ik ze adviseren wat ze het beste kunnen gebruiken om de reactie te verminderen en te behandelen, zoals tea tree producten van Dr Organic en Sudocrème.

Als de mannen dan niet te getraumatiseerd zijn geraakt en verder willen gaan met waxen èn ze komen op regelmatige basis terug (voor mannen is dit meestal tussen de 6 – 8 weken) dan zul je zien dat de heftigheid van de reactie steeds minder wordt en als bijkomend resultaat worden de haartjes minder en zachter.

Tot slot blijven de haartjes gaandeweg ook iets langer weg. Op deze manier bereiden de mannen zichzelf voor op de volgende vakantie en weten ze veel beter waar ze aan toe zijn!!!

Misschien hier en daar wat tegendraads advies van mij. Maar op basis van mijn jarenlange ervaring wel mijn beste advies. Ook al zag ik het zelf 😉 .

Groetjes,

Angela

PS
Laat me weten of je wat aan bovenstaande tips hebt door onderaan dit bericht een reactie achter te laten:

4 reacties op “De Beste Tips Voor Mannen Die Voor Hun Vakantie Voor Het Eerst Willen Waxen”

  1. Beste Carla,

   Ik gebruik de termen inderdaad door elkaar. Harsen is namelijk de nederlandse term voor waxen. Wat veel salons bedoelen met waxen is het gebruik van een harde hars/wax en met harsen een soft wax of een wax die je met een strip moet verwijderen. Ik leg het liever gewoon helemaal uit in plaats van te doen alsof waxen iets heel anders is als harsen.

   Groetjes,

   Angela

 1. Bijzonder nuttig en informatief. Ik ken echt geen enkele waxspecialiste die zich zo voor haar clinten inzet Bravo.

  Mvg

  Peter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.