Meteen naar de inhoud

Brazilian Wax met Strip of Zonder Strip?

 • door

Bij Angels Beauty kan ik de Brazilian Wax met twee verschillende soorten hars doen: de filmhars (harsen zonder strip) en warme crème hars (harsen met strip).

Mijn praktijk:
Voor mij maakt het niet zoveel uit welke methode ik gebruik. Ik gebruik beide harssoorten door elkaar waarbij ik eerst kijk naar de huid- en haarsoort. Ook vraag ik naar eerdere ervaringen van mijn klanten en wat zij zelf liever hebben als behandelmethode.

Vaak gebruik ik de filmhars voor dames die voor de eerste keer laten harsen en daarvoor altijd geschoren hebben. Deze haren zijn vaak erg stug en laten zich niet makkelijk verwijderen. De dames die voorheen altijd hebben geschoren hebben meestal ook veel moeite met het laten groeien van de haren tot de juiste lengte, waardoor je vaak met korte en stugge haren zit. De filmhars kan een heleboel van deze haren wel verwijderen en de irritatie op de huid is minimaal.

Ook gebruik ik filmhars wanneer ik merk dat de dames heel zenuwachtig en angstig zijn. De behandeling duurt dan langer omdat ik de dames met ademhalingsoefeningen door elke stukje hars heen praat.

Deze manier van harsen vind ik zelf een hele veilige manier van harsen, de kans dat je iemand beschadigt, is klein.

Het harsen van de schaamstreek met een crème hars (harsen met strip) is een meer gevorderde manier. In mijn ogen met name geschikt voor iedereen die al eerder geharst is en waarvan de huid goed te spannen is. Het harsen van de schaamstreek met een strip vergt meer van de harsspecialiste: je moet precies weten hoe je spant en waar je trekt. Doe je dit verkeerd, dan zul je je klant veel pijn doen.

Ik gebruik crème hars voor dames die niet lang willen wachten op elk stukje hars en liever snel door de behandeling heen zijn. Ook gebruik ik deze hars voor mensen waarbij de haartjes zacht genoeg zijn om goed te kunnen verwijderen.

Ik werk graag met beide harsen, mijn doel is dat iedereen goed door de behandeling komt zonder grote pijnervaringen of vertragingen (een Brazilian wax behandeling hoort echt geen anderhalf of twee uur te duren). Soms combineer ik de verschillende harsen in 1 behandeling, bijvoorbeeld op de schaamheuvel met crème hars en op de schaamlippen met filmhars. Het hangt heel erg van de persoon en haar haren af.

Hieronder een opsomming van de voor- en nadelen van filmhars en van crème hars.

Harsen met filmhars heeft als belangrijkste voordelen:

 • de hars hecht alleen aan de haren en niet aan de huid, je irriteert de huid dus zo min mogelijk.
 • Je kunt ook meerdere keren over dezelfde stuk huid heen harsen. De huid voelt niet plakkerig aan als de hars verwijderd is.
 • Deze manier van harsen is veilig, de kans dat je de huid tijdens het harsen beschadigd is heel erg klein.

De nadelen van harsen met filmhars:

 • de hars moet afkoelen en uitharden voordat deze verwijderd kan worden. Hierdoor kun je niet achter elkaar doorwerken.
 • Je legt kleine stukjes aan, omdat het verwijderen van een groot stuk te pijnlijk is; daarna moet je weer terug om de resthaartjes waar geen hars overheen kon, te verwijderen.
 • Voor je de hars kunt verwijderen, moet je eerst een beginnetje maken; het maken van dit beginstukje wordt door veel mensen pijnlijker ervaren dan het harsen zelf.

Harsen met een warme crème hars (harsen met strip) is een manier van harsen die heel erg populair is in Nederland. Hier zijn twee manieren van:

 • Vaak hoor je dat de schoonheidsspecialistes gebruik maken van het zgn. roller systeem waarbij de hars in een patroon of cassette zit. Met behulp van de patroon wordt de hars op de huid aangebracht en vervolgens met de strip verwijderd. Specifiek voor het Brazilian gebied zou ik deze manier van harsen niet aanraden, het aanbrengen alleen al doet vaak pijn omdat de roller aan de haren trekt. Daarnaast kun je met de grote rollerkop niet perfect alle haartjes tussen de schaamlippen verwijderen.
 • Mijn manier van harsen met warme crème hars: de hars zit in een pot in de heater en met behulp van houten spatels breng ik de hars op de huid aan. Daarna verwijder ik deze met een strip.

Het harsen met een strip heeft ook voordelen en nadelen:

Voordelen:

 • Je kunt grotere stukken op de huid insmeren met hars en deze in delen verwijderen.
 • Je kunt hierdoor ook sneller doorwerken
 • Doordat de behandeling een stuk sneller is, is de pijnbeleving ook minder.

Nadelen:

 • Onervaren harsspecialisten kunnen bij verkeerd spannen serieuze verwondingen en blauwe plekken veroorzaken
 • deze hars hecht aan de huid, daardoor kun je maximaal 2x over hetzelfde stuk harsen bij dames; bij heren is het gebruik van deze hars enkel aan te bevelen op de schaamheuvel en zeker niet op de huid van de scrotum en penis.
 • Niet geschikt voor korte stugge haren; schaamlippen die niet makkelijk te spannen zijn.
 • Bij verkeerd verwijderen kunnen de haren makkelijk afbreken.

Conclusie: Brazilian Wax met Strip of Zonder Strip is beide mogelijk bij mij bij Angels Beauty.

En jij? Waar gaat jouw Vookeur naar uit?

Groetjes,

Angela
Brazilan Wax Specialist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.