Meteen naar de inhoud

Billen Van een Man Harsen

  • door

Op CursusHarsen.nl heb ik een artikel geplaatst over het Harsen van de Billen van een Man.

1 Van mijn Cursisten had daar een vraag over: “Vanavond moet ik een Man zijn Billen harsen. Doe je Billen harsen van de man het beste met Warme hars (soft wax) of met Harde Hars?”

Mijn (samengevatte) antwoord:
Het harsen van billen bij een man komt regelmatig voor in mijn praktijk. Mannen harsen de billen vaak om uiteenlopende redenen:

  • hygiëne
  • irritatie bij het sporten / fietsen wegnemen
  • schoonheidsidealen
  • verminderen warmte

Onwennig en Ongemakkelijk gevoel

Op zich is het harsen van billen geen hele moeilijke opgave, vaak ontstaat er wel (zeker bij de 1e keer) een beetje een onwennig en ongemakkelijk gevoel, wederzijds. Dat is vaak de reden waarom veel Harsers ervoor kiezen het complete gebied maar gewoon over te slaan.

Mijn ervaring is, net als met de Brazilian wax, als je eenmaal aan het harsen gaat verandert je gevoel en je blik op het gebied. Je kijkt dan alleen nog naar huid en haar, ongeacht waar de haren zitten en je wilt je werk zo goed als mogelijk doen.

  • Hoe hars je nou de billen bij een man?
  • Welke houdingen laat je iemand aannemen voor het beste resultaat?

Hoe hars je de billen bij een man?
De billen kun je denkbeeldig verdelen in twee delen: de zitvlakken en de bilnaad. Het gebied start vanaf de taille tot aan de bilplooi (aan het begin van de bovenbenen).

Bilvlakken

De bilvlakken zelf hebben over het algemeen wel overal haar en het laat zich makkelijk verwijderen en is ook niet al te pijnlijk.

Warme Crème Wax
Ik gebruik voor het harsen van de bilvlakken altijd een warme crème wax, hars die je met de strip verwijdert en crème wax omdat dit wat zachter aanvoelt op de huid en minder irritatie achterlaat.

Hoe Hars je de Bilnaad?
De Bilnaad kan natuurlijk ook gewoon geharst worden en hoewel dit in sommige gevallen goed te doen is met de crème hars en strip, zou ik het niet aanraden.

Voor de bilnaad gebruik ik filmhars, de Brazilian filmhars. Deze hardt iets sneller uit (wat erg handig is omdat de huid tussen de billen net iets warmer is) en is weer zachter voor de huid.

Welke houding laat Jij je Klant aannemen?
Voor de bilnaad zijn er heel veel verschillende, minder elegante, houdingen. Hoe dan ook, geen enkele houding is aangenaam en elegant, dus ik geef de mannen twee keuzes:

Houding 1
Op de knieën en ellebogen, holle rug en billen achteruit. Erg efficiënt maar ook erg kwetsbaar voor de mannen. Ze zien niet wat er komt.

Voordeel bij het Spannen
Omdat de huid van de billen goed gespannen is en ze gaan vanzelf ‘uit elkaar’, hoef je je bij deze houding niet heel erg druk te maken over spannen van de huid of dat de billen aan elkaar plakken.

Houding 2
Op de rug en dan beide knieën naar de borst trekken en daar vasthouden.

Mijn voorkeur
Op zich heeft deze houding mijn voorkeur, je kunt gewoon nog steeds face-to-face praten met je klant, de huid is goed gespannen en de billen zijn gespreid.

Klik Hier om op CursusHarsen.nl het uitgebreide artikel lezen.

Groetjes,

Angela
Jouw HarsSpecialiste

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.