Meteen naar de inhoud

Wat Kun Je Eigenlijk Doen Als Je In LA Bent?

  • door

Los Angeles by AngelaLos van de Brazilian Wax lessen die ik gepland had in LA, was er natuurlijk ook nog wat tijd over om de toerist uit te hangen…

Dus even wat tips en plekjes om te bezoeken in Los Angeles:

1. Huur een auto

In LA (en volgens mij in bijna heel de VS) is het handig om een auto te huren. Dat had ik niet gedaan deze keer, wij deden alles met bus en een enkele keer een taxi. Er schijnt in LA een metro-netwerk te zijn, maar die heb ik nergens gezien. De bussen in LA rijden over het algemeen redelijk regelmatig, al staan er geen bustijden bij de bushaltes. Dus je blijft maar wachten tot er een bus komt opdagen. Via Google Maps kun je wel achterhalen of welke bus je naar je gewenste bestemming kan brengen en of de bus op dat tijdstip nog rijdt. Google Maps is wat dat betreft echt super!! Hou er wel rekening mee dat een bus in een rit van 30 minuten ongeveer 30x stopt…. Amerikanen houden schijnbaar helemaal niet van lopen.

2. Ga naar Venice Beach

Als je in LA bent, moet je naar Venice Beach! Venice Beach heeft een hippie-achtig surferdude uitstraling en ligt erbij alsof het al eeuwen niet anders is geweest. Er zijn kunstenaars die ter plekke mooie dingen maken en verkopen, er zijn ook mensen die hun politieke mening staan te verkondigen. Rondom Venice Beach, vlak voor de boulevard en vlak voor je het strand op kunt lopen, zijn er tal van unieke winkeltjes, restaurantjes en boetiekjes.

3. Santa Monica Pier – Kermis

Vanaf Venice Beach kun je langs de winkeltjes doorlopen richting Santa Monica Pier waar er altijd kermis is. Je kunt die pier oplopen en genieten van de caroussel met mooie paarden, of een achtbaan en reuzenrad tochtje maken. Over het algemeen is het vrij altijd mooi weer, er staat wel een goeie wind op de pier, dus denk aan een jas of een vestje. Het is overigens wel een flinke wandeling vanaf Venice Beach naar Santa Monica Pier. Je kunt ook vanaf Venice Beach de Big Blue Bus nemen, dan ben je er in een kleine 15 minuten.

4. Santa Monica Boulevard AKA Santa Monica Promenade

Vanaf Santa Monica Pier is er een voetgangersbrug richting Santa Monica Boulevard. De boulevard of de Santa Monica Promenade is een winkelgebied waar vele dure en minder duren winkels gevestigd zijn. Ook is er een overdekte mall waar ook de bekende Foodcourts terugvindt. Een hele goede bijkomstigheid van de Foodcourts is, dat deze ruime en schone WC gratis beschikbaar stellen. Altijd handig om te weten. Op de Promenade zul je altijd artiesten vinden die hun kunsten staan te vertonen, of het nu acrobatiek is of een mooi liedje, er staat altijd iemand die hoopt ontdekt te worden. Rondom deze Promenade vindt je ook Sears, Bloomingdales en andere bekende grote warenhuizen van Amerika.

5. Hollywood

Je bent natuurlijk niet in LA geweest als je niet naar Hollywood bent geweest. Dus deze keer stond Hollywood ook op de planning. Ik wilde de bekende Walk of Fame zien en natuurlijk the Chinese Theatre. We hebben alleen de Hollywood Boulevard alleen maar op en af gewandeld. En tijdens deze wandeling word je gemiddeld elke 5 minuten wel aangesproken door iemand die iets van je wil. Of het nu een ritje in de tourbus is of wat geld om een beginnende artiest vooruit te helpen, wees voorzichtig en trek vooral niet zomaar je portemonnee open. De mensen zijn bijzonder geslepen op Hollywood Boulevard. Persoonlijk vond ik het Chinese Theatre behoorlijk tegenvallen, het is eigenlijk gewoon een bioscoop. Wat echter wel indrukwekkend is, is het hele gebouw achter het Chinese Theatre. Er zijn diverse hele leuke winkels gevestigd (zoals een Christmas and the City Shop, zulke mooie kerstbomen en kerstdecoraties heb je zeker weten nog niet eerder gezien!). Er zijn ook een aantal dansclubs en een selectie restaurants gevestigd. Wat natuurlijk nog veel geweldiger aan deze locatie is: je hebt zicht op de Hollywood letters (die hele beroemde letters die in elke film wel weer terugkomen) op de bergen.

6. De Studios!!

De Studios!! Er zijn 3 lokaties: Universal Studios, Sony en natuurlijk Paramount. Koop je toegangskaarten voor een rondrit online, en zoek dan ook naar aanbiedingen, die kaarten zijn namelijk best prijzig om even een ritje langs de studios te maken (met natuurlijk de kans op een ontmoeting met een echte Hollywood Ster).

7. Mall Bezoeken

Wat ik je ook nog kan aanraden, is het bezoeken van een Mall. De supergrote verzamelingen aan winkels onder 1 dak. Ik ben met name in de Fox Hills Mall geweest, die is al enorm groot. Ook hier is een Foodcourt aanwezig waar je verrassend goed kunt eten. En natuurlijk shop till you drop…

Er zijn natuurlijk nog veel meer hele leuke dingen die je in LA kunt doen (Farmers Market bezoeken of een van de vele grote musea of een planetarium of een van de bijzondere groene parken) maar dat heb ik deze keer niet gedaan, er was gewoon te weinig tijd en ik had toch best last van een jetlag. Dat resulteerde erin dat je ’s nachts in LA al vroeg wakker bent (om een uur of 4 in de ochtend) en vervolgens tegen 20.00u al helemaal gesloopt bent.

Alle Prijzen Ex TAX

In de VS zelf zijn alle prijzen ex TAX vermeld, en niemand weet precies hoeveel de belasting is, dat zien ze pas wanneer ze het product aanslaan bij de kassa. Voor een buskaartjes is het handigst om muntgeld en dollarbiljetten bij je te hebben, je betaalt een kaartje namelijk direct bij het instappen en je krijgt geen wisselgeld terug.

Tot zover mijn ideetjes! Veel plezier als je naar LA gaat!

Groetjes,

Angela

PS
Laat jij voor de eerste keer een Brazilian Wax door mij doen? Dan heb ik een
KORTING van 40% voor jou. Om direct Jouw 40% Korting te Ontvangen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.