Verdiepende Trainingen Brazilian Wax – 3: Terug In NL Na Trainen In LA

Terug in Nederland komen er meer en meer details en belangrijke ervaringen bij mij naar boven. Hieronder vertel ik verder over mijn belevingen en ervaringen over de Verdiepende Trainingen Brazilian Wax, en vooral wat ik ermee ga doen:

Inhoud:

Brazilian Wax Man Met Strip – Details en Meer

Nu ik al een paar dagen terug ben in NL en alles heb kunnen laten landen in mijn hoofd, besef ik eigenlijk nu pas wat deze manier van Boyzilian waxen inhoudt voor de mannen.

Hele Vervelende Ervaring Met Hardwax

Ik begrijp van Candi dat haar methode van waxen ontstaan is na een hele vervelende ervaring van de Jodi zelf. Candi is namelijk zelf ook opgeleid met hardwax (net als ik met filmwax) maar bij Queen B moest zij ook omscholen.

Jodi was een keer aanwezig bij een grote beurs waar iemand die zich de WaxQueen noemde, op het grote podium een Brazilian Waax bij een man zou uitvoeren met hard wax / filmwax. Om een heel grafisch verhaal niet te levendig te maken, de arme man moest met een ambulance afgevoerd worden naar een ziekenhuis….. Jodi had toen direct besloten dat zij nooit met hard wax zou gaan werken.

(Lees hiet het hele verhaal van The WaxQueen herself: https://www.lneonline.com/articles/200603/featured_article/)

Gecultiveerde Professionele Behandeling

Candi zelf kwam uit een hardwax milieu dus deze manier van waxen hebben zij en Jodi samen uitgedacht en gecultiveerd tot wat het nu is: een professionele behandeling waarbij, tot mijn grote verbazing, heel veel aandacht is voor het welzijn van de klant, de man voor de Brazilian Wax.

Tot Mijn Grote Verbazing: Waarom?

Waarom zeg ik tot mijn grote verbazing? Als je vanaf de zijkant ziet hoe de behandeling gedaan wordt, zou je dat namelijk niet zeggen: de behandeling ziet er best gruwelijk uit.

Maar ga je dieper in op elke handeling:

  • De voorbereiding van de huid van de scrotum (ervoor zorgen dat de wax absoluut niet hecht aan de huid),
  • Het afkoelen van de huid na elke stukje verwijderde wax,
  • Het zorgvuldig maar mega strak wegduwen van overtollige en losse huid,
  • De niet te grote lappen tegelijk waxen,
  • Het niet double waxen (niet 2x over hetzelfde stukje waxen, mocht ‘t toch moeten gebeuren, hoe doe je dit dan zonder de huid te beschadigen),
  • En met name: niet met de pijnlijkste stukken als eerste beginnen.

Wat ik eigenlijk wel doe… ik begin met de Hardwax / filmwax altijd op het meest pijnlijke plekje zodat dat stukje alvast gedaan is en de mannen iets kunnen relaxen. Wat ze overigens toch nooit doen… pas wanneer ze opstaan van mijn tafel.

Ook de nazorg en het bekijken van elke stukje huid, het weghalen van de allerkleinste achtergebleven haartjes (voor zover mogelijk) laat zien hoeveel zorg en aandacht er in de Boyzilian met Soft Wax en Strip voor de mannen in zit.

Kwaliteit Van De Wax

Nu moet ik ook zeggen dat de kwaliteit van de wax net zoveel credit hoort te krijgen. De soft wax zoals Jodi deze ontwikkeld heeft, ben ik in de afgelopen 10 jaar nergens anders tegen gekomen. Deze wax is dikker, bevat echte cacaoboter en veel titaandioxide. Op het moment dat je de wax goed verwijderd hebt met de strip, blijft er nagenoeg niets achter op de huid. De wax is dik genoeg om elk haartje in 1x mee te nemen, en je hebt er bij een behandeling maar een heel klein beetje van nodig. Super zuinige, een perfecte soft wax dus.

De Houding Bij De Mannen

Voor mijn mannelijke klanten zullen er behalve het soort wax en de voorbehandeling, nog een hele groot ander verschil in de behandeling zijn: namelijk de houding. Tot nu toe liggen de mannen in een hele relaxte houding, half onderuit met soms een been wat opzij gelegd. Ik sta dan aan de zijkant, en ik blijf ook aan 1 kant.

Met de nieuwe methode liggen de mannen net als de dames bij mij: op driekwart van de bank… in een yoga-houding… dat is dus heel goed om te ontdekken hoe flexibel mijn mannen zijn!!

Niet Per Se Sneller Of Pijnlijker Of Minder Pijnlijk

Overigens, deze methode van waxen bij de mannen is niet per se sneller of pijnlijker of minder pijnlijk. Het is met name anders. En het geeft een iets beter resultaat als het om de fijne dunne babyhaartjes gaat, waar mijn hard wax blijkbaar minder goed presteert onder snelheidsdruk.

Note To Myself: Ik moet deze nieuwe technieken snel gaan oefenen voor ik het niet meer durf toe te passen… 😉

Brazilian Wax Vrouw Met Strip – Details en Meer

Brazilian wax Ladies – LA Style!
Waarom was ik nou de training in LA gaan volgen voor de dames Bzilian Wax?

De 1e keer (oktober 2007) dat ik naar LA vloog voor een training Brazilian Waxing betrof het enkel het leren waxen met een soft-wax en een strip in dat hele gevoelige gebiedje.

Ik weet nog dat ik vanuit mijn huis in Rotterdam belde naar de salon in LA om te vragen hoe zij waxten en dat ik uitlegde waar ik mee werkte, de dame die ik sprak Alexandra viel even stil en zei daarna “ No, we don’t use hardwax, that just takes too long!” en toen was ik stil en was de beslissing snel gemaakt.

Training In 2007 Was Een Beetje Awkward

De 1e keer heb ik les gehad gelijk met 10 andere dames, en iedereen moest model liggen zodat iemand anders van de groep op je kon werken. Ondertussen werd je door 9 andere mensen bekeken…. Talk about awkward..

Brazilian Wax In 12 Minuten

Aan het einde van deze training kwam iedereen samen om afscheid te nemen, en het staat me bij dat Alexandra toen zei dat zij op dat moment 5 Brazilians in een uur deed. Dus.. over elke Brazilian Wax deed zij gemiddeld 12 minuten…. Dat is wel iets om over na te denken.

Ik zie nu al voor me hoe sommigen die dit lezen hun wenkbrauwen omhoog trekken met verbazing en misschien een beetje ongeloof. Maar het is echt zo, deze dames zijn zo bedreven in het vakkundig , efficient en snel waxen dat de clienten letterlijk in hun pauzes langsvliegen en weer verder gaan met hun dagelijkse gang van zaken. Ik heb het zien gebeuren!

Is Zo Een Snelle Behandeling Wel OK?

Er valt wel iets te zeggen over zulke snelle behandelingen. Ik geloofde eerst dat het nooit goed kon zijn, zo snel behandeld worden. Dat is toch afraffelen en de mensen martelen omdat je een tijdschema hebt om te volgen? En dan verlies je toch elke vorm van persoonlijk contact en een mogelijkheid tot een gesprek… dat waren mijn gedachten.

Ik herinner me ook elke ‘klacht’ die ik van klanten kreeg als zij van een andere waxsalon afkomstig waren, waar zij zelf het gevoel hadden dat er een constante haast op de behandeling stond. Ik hoop niet dat ik ooit iemand dat gevoel gegeven heb, tenzij er buiten mijn planning om een andere reden was, waardoor ik me moest haasten (zoals uitgevallen stroom door een stedelijke stroomstoring (ja, is een keer gebeurd!) of als de klanten zo laat komen en de volgende persoon al binnen zoveel tijd voor de deur zou staan…).

Ik hou er niet van om te haasten, dan ga je gestresst werken en dat levert niet per se het beste werk op. Hoe doen deze dames dat dan? Want op hun gastboek las ik enkel lovende reacties over hoe snel, pijnloos, en ontspannend (!) de clienten de behandelingen hadden ervaren. Wat doen ze dan anders?

En precies daarvoor was ik nu de 2e keer teruggevlogen naar LA.

Het Fenomeen Speed-Waxen

Gelukkig had ik nu prive-les op modellen, en niet nog 9 paar ogen die meekeken. Ik heb goed gekeken naar wat Candi allemaal deed en hoe zij dat allemaal deed. Laat me allereerst maar aangeven: het is niet makkelijk!! Want wat is het moeilijkste stukje met een soft wax en een strip: deze wax hecht aan de huid , dus bij elk stukje wat je verwijdert, kun je ook een laagje ‘dode’ huidcellen mee nemen en als er geen dode huidcellen meer zijn, dan een stukje huid en precies daar zit ik (of mijn klanten) nu niet op te wachten!

Hoe Met Zorg, Aandacht en Toch SNEL Een Brazilian Wax Doen?

Dus hoe doe je dan een Brazilian Wax met alle zorg en aandacht en secuur terwijl je oog blijft houden voor het welbevinden van je clienten en een gesprek gaande probeert te houden, luchtig en aandachtig… O ja en dan ook nog eens binnen zo’n 12 minuten???

Het antwoord: Leer de technieken uit je hoofd, oefen tot je de behandeling op gevoel blindelings zou kunnen doen. Want dan hoef je niet meer te zoeken van waar je gaat spannen, hoe je gaat spannen en hoe groot je stukje wax zou moeten zijn. Dan krijg je dus ruimte in je hoofd en in je behandeling om snelheid te gaan maken terwijl je lekker blijft kletsen om de sfeer ontspannen te houden.

Omdat de sfeer ontspannen blijft, (dat zag ik bij Candi), zijn de clienten ontspannen en hebben zij eigenlijk geen idee van hoe snel er gewerkt wordt. Tuurlijk voel je wel waar er wax aangebracht en verwijderd wordt, maar door je technieken zo te verbeteren, voelt de dame maar in minimale secondes een beetje pijn en voor ze het echt vervelend gaan vinden, is de behandeling al voorbij en zegt Candi met een grote lach: You’re all done Honey, you can get dressed now…. Voila einde behandeling en zeer tevreden client.

De technieken heb ik nu geleerd onder de vaardige leiding van Candi, nu nog oefenen en vaart maken!

1 reactie op “Verdiepende Trainingen Brazilian Wax – 3: Terug In NL Na Trainen In LA”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.