Verdiepende Trainingen Brazilian Wax – 2: Trainen In LA

Aangekomen in LA was het vrijwel meteen aan de slag voor mij. Hieronder vertel over mijn belevingen en ervaringen over de Verdiepende Trainingen Brazilian Wax:

Inhoud:

1e Trainingsdag Bij Queen B Waxing!

Zondag (10 januari) om 09.15 u moest ik bij Queen B Waxing & Spa in Los Angeles paraat staan voor mijn 1e trainingsdag.

Na een hele onrustige nacht in mijn AirBNB lokatie, was ik om 04.00u in de ochtend (VS – tijd) eigenlijk al wakker. Ik heb daarna ook niet meer kunnen slapen want mijn biologische klok zei dat het al ver in de middag in Rotterdam was. Dat heet dan een jetlag geloof ik..

Candi Is Een Van Top-docenten Van Queen B waxing

In ieder geval ben ik om 6.00u opgestaan en daardoor was ik ook helemaal op tijd bij mijn leslokatie.

Ik kreeg les van een hele enthousiaste dame Candi. Candi is een van de top-waxers en top-docenten van Queen B waxing. Jodi en de andere dames gaven al aan dat mannen van heine en verre komen om door haar gewaxt te worden vanwege haar techniek. En nu krijg ik dan les van haar.

Vandaag: Boyzilian Met Strip

Vandaag ging het om de Boyzilian ofte wel de Brazilian Wax bij de man. Bij Angels Beauty doe ik de Brazilian Wax bij de mannen met een filmwax of harde hars, en Candi waxt dus met een stripwax of een soft wax. In ieder geval met een strip dus!!

De eerste keer dat ik dat hoorde, kon ik het bijna niet geloven. Alle mannen die bij mij zijn geweest en eerder met een strip in het schaamgebied gewaxt waren, waren allemaal bijzonder getraumatiseerd. En deze Candi deed niets anders en mannen komen van heinde en verre.

Drie Mannelijke Modellen

Ik kreeg drie mannelijke modellen te verwerken. Het 1e ‘slachtoffer’ was Travis, een man die eens in de 2 tot 3 maanden opgeroepen wordt als model en dus wel bekend is met het waxen. Candi heeft deze behandeling helemaal voorgedaan en hoewel ik op bepaalde momenten plaatsvervangend pijn had voor Travis, is hij een kleine 3 kwartier later volledig brazilian gewaxt en met zijn huid volledig intact en lachend (kreeg ook nog een Hug op zijn amerikaans) weer vertrokken. Candi heeft deze behandeling zelf gedaan en alle uitleg gegeven.

Mijn 2e model Brad was nog nooit eerder gewaxt , roodharig, met een flinke kater en stug haar. Candi liet mij hier bepaalde delen waxen en daarna heeft zij het ‘afgemaakt’ om het maar zo te zeggen. Onder andere omdat zijn huid en zijn reacties steeds heftiger werden. Op een gegeven moment wil je er als man gewoon vanaf zijn, denk ik dan. Ook deze Brad was helemaal glad, met zijn huid volledig intact en lachend (en een beetje beduusd) en na een hug ging hij ook weer.

Mijn laatste model heb ik wel helemaal zelf gewaxt. Deze man liet zich al regelmatig waxen, en heeft daardoor de makkelijkste haren ter wereld. Het waxen ging ook heel smooth en ik was zelfs binnen de gestelde tijd klaar.

Spannend Om In Mijn Eigen Praktijk Uit Te Voeren

Nu moet ik wel zeggen dat ik het nog wel heel erg spannend ga vinden om deze techniek bij Angels Beauty uit te voeren. De voor- en nabehandeling zijn ook volledig anders dan wat ik tot nu toe zelf heb gedaan, alles natuurlijk gericht op het zo goed mogelijk behouden van de huid.

Mijn hoofd is nu nog erg vol van alle technieken, morgen staat mijn laatste trainingsdag: Speedwaxing bij de dames! Ook weer om 9.15u paraat staan, maar dat gaat wel lukken.

Hoop wel dat ik nu beter zal slapen!

2e Trainingsdag Bij Queen B Waxing!

Brazilian wax training dag 2Vandaag (maandag 11 januari) is mijn 2e lesdag bij Queen B onder leiding van Jodi Shays en Candi. Dit keer zijn we met de bus naar Queen B gereden, dat duurde bij elkaar een volle uur met een stukje wandelen..

Babbelen Met Jodi

Omdat we toch heel erg op tijd vertrokken waren, had ik nog een beetje tijd voor een onderonsje met Jodi zelf. Over het uitbreiden met personeel en hoe je dat dan volgens haar moet aanpakken. Ze had een mooi schema over hoe zij dat zelf aanpakt, inmiddels heeft zij zelf 3 locaties met op elke locatie ongeveer 10 tot 15 dames werken. Ze heeft er dus wel verstand van!

Vandaag de Brazilian Wax Vrouwen Met Strip

Mijn les begon met een dame Megan , een wat oudere dame die vaker model heeft gestaan en dus wel van alles op de hoogte is. Candi heeft haar zelf gewaxt, om mij te laten zien hoe zij dat zelf aanpakt. Daarna kwam een collega Christina, ook zij heeft vaker gewaxt en haar mocht ik zelf waxen.

Een Eye-opener!

Ik moet zeggen dat ik het toch wel heel erg raar vond om ineens in de student-verhouding te staan en onder begeleiding te moeten waxen. Voelde me enorm onhandig en klunzig! Vanwege het tijdgebrek (omdat ik niet zo snel was) kwam Jodi op een gegeven binnen om de wax af te maken. Dat betekende dat Jodi in 3 minuten (letterlijk!!!) driekwart van een brazilian wax heeft afgemaakt. Dat was echt een eye-opener!

Moeilijke Haren

Mijn laatste model Bryanna had al 5 maanden niet gewaxt en had tussendoor geschoren, haar haren waren echt moeilijk en ze was enorm nerveus wat het voor mij helemaal niet makkelijker maakte. Ik heb haar wel gewaxt en hoewel ik het helemaal alleen zou doen, heeft Candi delen overgenomen en de behandeling uiteindelijk afgemaakt, Bryanna had nog een andere afspraak staan ergens anders.

Geen Geirriteerde Huid, Voor- en Nabehandelingsproducten

Wat mij met name opviel was dat de huid bij geen van de dames geirriteerd raakte of kapot ging, weliswaar waren deze dames grotendeels doorgewinterde harsers maar toch gaven ze geen kik als het om pijn ging. Ze gaven aan dat het eigenlijk helemaal niet zo pijnlijk was…

Ik heb van Candi ook veel geleerd over verschillende andere voor- en nabehandelingsproducten, die moet ik in NL nog gaan vinden, maar voor nu heb ik wel e.a. meegenomen om mee te oefenen. Dat zal ook voor mijn mannelijke klanten die veel uitslag op borst en buik krijgen een verademing moeten zijn.

De technieken moet ik uiteraard nog verder precies onder de knie krijgen, dus dat wordt heel veel oefenen!

Ik heb nog heel veel te vertellen, dat komt de komende dagen nog wel!!

2 reacties op “Verdiepende Trainingen Brazilian Wax – 2: Trainen In LA”

  1. Angela! Wow wat heb jij een passie voor de haartjes! Ik volg jou keer op keer. Jij doet het super! Ik volg je sinds ik mijn diplomaatje ontharing heb gevolgd in Belgie. En volg al jou raad op. Ik wacht vol spanning af over je LA trip die je nu in Rotterdam gaat toepassen. Hou mij op de hoogte.

    Succes!
    Nancy Dubois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.