Verdiepende Trainingen Brazilian Wax – 1: Verwachtingen

Aanstaande zaterdag (9 januari 2016) vertrek ik naar Los Angeles voor 2 extra verdiepende trainingen in Brazilian Wax bij mijn oud-lerares Jodi Shays van QueenB Waxing.

1e Keer Brazilian Wax Training in Los Angeles

In 2007 ben ik ook op les geweest bij deze dame. Zij is van oorsprong van Britse afkomst en heeft haar obsessie voor het verwijderen van lichaamshaar meegenomen naar de Verenigde Staten, Los Angeles.

In 2007 heeft Aswin al zoekend op het internet haar salon gevonden waar uitgebreid verteld werd hoe Brazilian Waxing bij Dames (zij noemt het de Full Monty) met een strip op een snelle en effectieve manier gedaan kan worden. Ik was toen heel erg skeptisch, omdat in mijn beleving alleen het waxen met een Filmwax op een goede manier gedaan kon worden.

Brazilian Wax Met Strip De Meest Pijnlijke Ervaring Ooit?

Ik dacht dat waxen met een strip de meest pijnlijke ervaring ever zou zijn omdat deze wax aan de huid hecht. En zeker bij de schaamstreek bij de dames willen we geen plakkerige wax die stukjes van de huid kan meenemen. Of ergens achter blijven om na na de behandeling de huid te irriteren.

10.000 Kilometer Vliegen Voor Een Avondje Trainen

Toch, na het lezen van alle super-positieve reacties van klanten, die het kennelijk allemaal hadden ondergaan, wilde ik meer weten. Zodoende zijn we op Halloween in 2007 naar Los Angeles gevlogen voor een trainingsavond. Sommige mensen verklaarden ons voor gek, wie gaat er nu voor 1 avond training naar de andere kant van de wereld vliegen… eh, ja wij dus.

Brazilian Wax Kennis Uit Het Buitenland Halen Voor De Beste Kwaliteit

Ik ben al jaren van mening dat de educatie in Nederland op wax-gebied behoorlijk ondermaats is. Voor mij is er hier ook weinig meer om bij te leren. Ik ben dus eigenlijk gedwongen om naar het buitenland te gaan om meer kennis te halen. Tegenwoordig vind ik het ook een plicht om er voor te zorgen dat mijn klanten en mijn cursisten volgens de best mogelijke methode gewaxt worden en behandeld worden.

De lessen die ik in 2007 heb gehad, hebben heel veel bijgedragen aan mijn huidige wax-kennis. Ik kan sinds 2007 in mijn behandelingen een keuze bieden tussen verschillende soorten wax en voorzien in de verschillende behoeftes van klanten.

Zo Snel Mogelijk Van De Behandelbank Af? Waxen Met Een Strip!

Sommige mensen vinden Brazilian Waxing te pijnlijk om ook maar over na te denken, en die willen graag ademhalingsoefeningen en wat rust tijdens de momenten van het wegtrekken van de haartjes. Voor hen is de Filmwax vaak een verademing. Anderen willen zo snel mogelijk weer van mijn bank af, die zijn meer gebaat bij het waxen met een strip.

Waarom Ga Ik Nu, Na Ruim 8 Jaar Weer Terug Naar Jodi?

Ik heb nu flink wat bagage, en ik geloof erin dat je altijd moet streven naar verbetering. Ik herinnerde me dat Jodi aangaf tijdens de les dat zij in 60 minuten 6 dames Brazilian kan waxen. Ik ben nog niet zo snel.

Ik wil dus meer leren over het Speed Waxen, maar met behoud van comfort en kwaliteit in de behandeling. Ik wil zeker niets afraffelen, of de klanten een te pijnlijk en vervelend gevoel tijdens en na het waxen bezorgen. Daarnaast moet het resultaat zo perfect mogelijk zijn.

Boyzilian Met Strip! Wat Krijgen We Nou?!

Ik las ook dat deze dames gespecialiseerd zijn Boyzilians (oftwel, de Brazilian Wax voor mannen) maar dan met een strip… Ik kon er bijna niet bij met mijn verstand toen ik dat las.

Ik heb in mijn praktijk meerdere malen horror verhalen van mannen gehoord die bij het Brazilian Waxen met een strip letterlijk stukken huid kwijt waren, enorme irritatie hadden, veel last van ingroeide haren hadden en ga zo maar door. Dus waarom zou mijn lerares voor een stripwax kiezen als het om een Boyzilian gaat?

Eh, dat ga ik dus nu ook ontdekken. Ik ben heel nieuwsgierig en ik ga overal verslag van uit brengen!! Stay Tuned, More To Come!!

2 reacties op “Verdiepende Trainingen Brazilian Wax – 1: Verwachtingen”

  1. Helemaal met jou eens Angela! in Nederland is de kennis en het cursusaanbod voor Brazilian wax ondermaats. Heb ik het nog niet eens over de trainingen Boyzilian… Triest! Ik heb ooit als model bij jouw bedrijf kennis gemaakt met een goede (striploze) Brazilian wax en daarna mijn eigen salon in Zaandam gestart. Doe al een jaar niets anders dan mensen blij maken met de júiste BW, maar mis net als jij een verdieping en verbetering. Ik had graag met je meegegaan, maar als jij de kennis mee terughaalt, kom ik graag weer een Masterclass bij jou doen! Succes !

  2. Hoi Angela,
    Ik wens je succes in L.A. We horen van je. Ik heb ook in Nederland,in een Braziliaanse salon, brazilian en oksels met strip gedaan. Wel ik zag sterren. Het was PIJNLIJK!!!!!
    Dus ik ben benieuwd wat jij ervan vind.
    De groeten van Sarda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.