Meteen naar de inhoud

Lessons In Lingerie

  • door

lessons in lingerieAfgelopen zondag mocht ik naar de Bijenkorf voor hun Lessons In Lingerie..

Aswin had mij een paar dagen daarvoor gevraagd of ik wist dat 75% van alle vrouwen een verkeerde maat BH dragen. Dat had ik inderdaad al eerder gehoord alleen ga je er nooit vanuit dat je dat zelf ook weleens kunt zijn. Dus voor ik het wist had hij mij opgegeven voor de workshops bij de Bijenkorf: Lessons In Lingerie.

De Eerste Aanschaf

Jaren geleden toen ik onder supervisie van mijn toen beste vriendin mijn eerste wat volwassener BH-tjes ging aanschaffen, had zij mij een en ander geleerd over waar je op moest letten maar toen waren we allebei 16 en we wisten niet zoveel. Ik heb daarna ook jaren dezelfde maat aangehouden tot ik na de zwangerschappen zwaarder werd en ik dus niet meer wist wat mijn maat nu werd.

Ik had ooit een keer eerder bij de Hunkemoller gevraagd of zij mijn maat konden verifieren, en het antwoord was een geschatte 75B. Dat moest ik maar eens gaan proberen. Verder geen hulp… Dus ik kocht 75B en ik was enigszins verrast te merken dat deze toch iets beter zat dan ik had verwacht. En Ik dacht dat dit mijn nieuwe maat was.

Veranderingen van Maat

Nu ben ik recent een flink stuk afgevallen (om het lekker cryptisch te houden: 17% van mijn lichaamsgewicht) en dan verdwijnt er ook op plaatsen waar je het vooral niet wilt ook een flinke laag… weg billen en weg borsten… helaas hoort dat er ook bij.

Dus afgelopen zondag ben ik met goede moed naar de Bijenkorf getogen voor mijn Lessons in Lingerie. Daar aangekomen werd ik door een vriendelijke dame verwelkomd, zij nam mijn jas mee en ik werd overgedragen aan een andere dame, Djuja.

Het Proces

Djuja mat de omvang van mijn borstkas op en ze vroeg wat ik wilde weten en hoe ze mij kon helpen. Vervolgens mocht ik in de paskamers wachten waar ik werd voorzien van heerlijke champagne en superlekkere bonbons…. Wachten is zo echt niet erg 😉

Djuja kwam terug met een flinke stapel van ik denk 10 verschillende BH’ s in allerlei mooie kleurtjes en al dan niet voorzien van kant. Haar voorstel was om in de 1e instantie een Calvin Klein BH te passen omdat deze beter passen bij dames van mijn formaat met een smallere omvang (dat klinkt natuurlijk altijd goed, I love ‘smallere omvang’ ) De maat die ze had meegenomen was 75B op basis van mijn verhaal over de Hunkemoller.

De Cijfers en de Letters

Ik heb geleerd dat de cijfers, dus bij maat 75B, gaan over je omvang. De letters achter de cijfers geven aan welke grootte borst je hebt. En dan gaat het over hoe vol de onderkant van de borst is en waar de ondersteuning moet zitten.

Zodra ik echter de 1e BH aanhad kwam ze tot de conclusie dat 75B niet goed was. Hoe wist ze dat: de beugel van de BH omvatten niet mijn hele borst maar prikten een stukje eerder in mijn huid. Daarnaast zei ze dat door het aantrekken van de bandjes de BH waarschijnlijk na verloop van een aantal draagbeurten omhoog zou schuiven en dan geen ondersteuning meer zou bieden. Haar advies was om voor een 70C te gaan….

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat nooit verwacht had… ik een C maat…. Hahahahahah

Waar moet je op letten

Zo gezegd zo gedaan. Djuja haalde een aantal BH’s in maat 70C voor mij.. en inderdaad de omvang sloot veel mooier aan onder de borst, de beugels zaten veel comfortabeler en na het aanspannen van de bandjes zat de BH als een mooie 2e huid op mijn lijf.

Djuja leerde me ook te kijken naar de hoogte van de cup. Voor mij, omdat ik kids heb gehad en borstvoeding heb gegeven (wat echt funest is voor de vorm en volheid van een borst), is het wijs om een BH te hebben die niet te laag in de cup zit en ook zeker niet te hoog. Daarnaast is het handig om een kantlaagje langs de rand van de BH te hebben, om eventuele inkijk te vermijden, het kant dekt opengevallen ruimtes af. Ook draag ik altijd iets met een stukje opvulling om toch een idee van een decolleté te hebben, zeker in mooie jurkjes of onder leuke truitjes.

Wat heb ik gekocht

Na mijn pas-sessie, wat een uur duurde met alle adviezen en afstelmomenten en chocolade…, ging ik naar huis met een compleet setje in rood kant van Calvin Klein en een mooie zwarte basic BH ook van Calvin Klein. Djuja heeft een kaartje voor me aangemaakt met mijn maten zodat ik de volgende keer niet weer verdwaald raak in de wereld van lingerie. Djuja gaf aan dat voor mij persoonlijk Calvin Klein goede pasvormen heeft en voor de portemonnee is Calvin Klein ook goed te doen, moet ik zeggen.

Ik kan het echt aanbevelen zo’n persoonlijke les in wat het beste bij je lijf past, je leert er echt wel wat van! En het mooiste van dit alles: De Lessons in Lingerie zijn een service van de Bijenkorf, helemaal kostenloos. Best of All, je wordt bij de Bijenkorf behandeld of je van Royalty bent als je lingerie komt passen bij hen, voor mijn prinses-gevoel echt super dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.