Meteen naar de inhoud

Genitale Wratten en Brazilian Wax: Kan Dat?

Enige tijd terug kreeg ik van een potentiële klant via WhatsApp een vraag of ik een Brazilian Wax zou kunnen doen terwijl hij last had van wratten in het schaamgebied.

Mocht je geen zin hebben om je door de hele tekst van te werken? Ik heb een video gemaakt waar ik alles vertel over dit onderwerp: Vergeet niet om de video te Liken 🙂 


Dus ik heb een beetje doorgevraagd; “Wratten over het algemeen zijn een besmettelijke aandoening, ben je er mee naar de dokter geweest?” Hij zei van ja ik ben er mee naar de dokter geweest, en de huisarts gaf aan het is niet besmettelijk. Mijn volgende vraag was “Zijn het dan geen Genitale Wratten?”

Genitale Wratten: Wat Zijn Dat?

Genitale Wratten en Brazilian Wax Kan Dat?Genitale wratten vallen onder de SOA’s de Sexueel Overdraagbare Aandoeningen, en die zijn bekend als zeer besmettelijk. Hij zei dat het wel Genitale Wratten waren. Toen heb ik er even over nagedacht of ik hem wel of niet zal waxen?

Hygiënisch Werken In Mijn Waxsalon Is Zeer Belangrijk

Nou doe ik in de praktijk een Brazilian Wax uiteraard wel met handschoenen aan, papier op de bank (wat na elke persoon weggegooid wordt), ik doe aan “no double dipping” (dat je ieder keer een nieuwe spatel gebruikt als je nieuwe wax nodig hebt).

Ik heb heb er verder over gelezen en een SOA is dus een seksuele overdraagbare aandoening. Genitale wratten kun je ook oplopen door bijvoorbeeld per ongeluk het gebruiken van een handdoek van iemand die het heeft, of kleding aan te hebben van iemand die genitale wratten heeft. Het hoeft dus niet perse seksueel te zijn, maar het zit natuurlijk wel in het schaamgebied.

Brazilian Wax Bij Iemand Met Genitale Wratten In Mijn Praktijk: Ja of Nee?

Ik heb deze meneer moeten weigeren omdat ik het risico in mijn praktijk niet kan nemen, om op de een of ander manier met dat virus hier in aanraking te komen waarbij ik misschien wel mijn andere klanten ook zou kunnen besmetten. Dus ik heb het zelf niet gedaan.

Het is natuurlijk een afweging. Zou je zeker zijn dat je de handdoeken in de was doet of op 90 graden wast, en dat er helemaal op geen enkele manier huidcontact is met die persoon en eventueel materialen die met iemand anders in contact zou kunnen komen, dan zou je kunnen zeggen dat je het misschien doet. Maar ik wil dat risico niet nemen. Vooral omdat het bekend staat als een zeer besmettelijke aandoening, dat het jaren kan duren voordat je er van af bent.

Er zijn niet direct hele duidelijke middeltjes die direct werken, het kan echt heel lang duren. Ik neem het risico niet. Met genitale wratten ga ik geen Brazilian Wax doen, ondanks dat ik werk met no double dipping, handschoenen en schoon bankpapier. Ik neem het risico niet.

1 reactie op “Genitale Wratten en Brazilian Wax: Kan Dat?”

  1. Het is heel fijn dat u zo hiegieenisch werkt , dat is zeker nodig
    Jammer dat u zo ver van mij woont anders kwam ik zeker bij u
    voor een braziliaan wax
    doe zo verder proficiat
    M V G Daniel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.