Algemene vragen

Nee, helaas. Alleen wanneer een behandeling wordt uitgevoerd door een BIG erkende dermatoloog en de behandelend therapeut/arts lid is van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). En dan moeten er aantoonbare fysieke klachten zijn of moet er sprake zijn van psychisch lijden. 

Je hoeft niets mee te brengen. Alle gebruikte middelen en artikelen zijn bij de behandeling inbegrepen. En trek gewoon iets aan waar je je prettig in voelt. 

Tot 48 uur van te voren kun je je afspraak kosteloos annuleren of verzetten. Binnen 24 uur kun je helaas niet meer wijzigen en brengen wij de volledige kosten van de geplande behandeling in rekening.

Ja, je wordt geholpen door mij of één van mijn vrouwelijke collega’s

Piercings zul je uiteraard moeten verwijderen van gebieden die je wil laten behandelen. In sommige gevallen is het niet aan te raden om getatoeëerde huid te laseren. Maar in dat geval zijn er nog talloze andere opties.

Ja, je kunt bij Angels Beauty pinnen.

Het is in de regel niet toegestaan om kinderen onder de acht jaar mee te nemen. Wij vinden het belangrijk dat er een rustige sfeer heerst in onze studio. Niet alleen voor jezelf maar ook voor andere klanten. De meeste treatments werken het best wanneer je ze ontspannen ondergaat. Gaat het anders echt niet lukken? Laat het ons dan weten. Misschien vinden we samen een oplossing.

Meestal wel. Een groot deel van onze producten zijn hypoallergeen. Maar meld het altijd wel van te voren. Ook wanneer je een medische aandoening hebt die van invloed kan zijn.Ja, het is betaald parkeren in de Graaf Florisstraat. Van ma – zo, 09:00 – 23:00 uur.

In principe kan elke huid onthaard worden. Voorafgaand aan de behandeling kijken we samen wat voor jou de beste techniek is. 

Het is wel prettig als je 5 minuten voor aanvang van de behandeling binnen bent. Zo kun je nog net even tot rust komen en je voorbereiden op je behandeling.

Tijdens je zwangerschap kun je geen body sculpting, cryolipolyse of laser behandelingen ondergaan. Dat kan pas weer na de bevalling. Er zijn salons die na de twaalfde week geen ontharingsbehandelingen in de schaamstreek meer uitvoeren. Vooral uit zorgen om hun eigen aansprakelijkheid. Wij weten echter dat dit geen enkel probleem op kan leveren en zullen je gerust van dienst zijn. Veel vrouwen gruwelen van het idee dat ze harig de bevalling in zouden moeten gaan. Het is onze ervaring dat de behandeling soms iets gevoeliger wordt naarmate de zwangerschap vordert en ook lijken haartjes iets minder snel te groeien.

Voor het beste resultaat onderga je minstens drie behandelingen voordat je vertrekt. Reken erop dat je ongeveer drie weken haarvrij zult zijn. Wanneer je je niet al regelmatig laat waxen is de regel: de derde behandeling 48 uur voor vertrek. De tweede behandeling vier tot zes weken daarvoor en de eerste vier tot zes weken daarvoor. 

Harsen / Waxen

Er is geen verschil. Harsen is de Nederlandse term en waxen komt uit het Engels. Wel zijn er veel verschillende soorten wax/hars en verschillende manieren om het aan te brengen en te verwijderen.

Maak je vooral geen zorgen. Wij hebben meer dan twintig jaar ervaring en verschillende specialisten opgeleid of bijgeschoold. De behandeling is niet geheel gevoelloos maar er is nooit sprake van ondraaglijke pijn. Heb je een lage pijngrens? Dan kunnen we rekening houden met de materialen die we gaan gebruiken. Bijna zonder uitzondering gaat iedereen met een schoon, ontspannen en vooral goed gevoel naar buiten. 

Het harsen zelf is vrij eenvoudig:

Stap 1: De huid reinigen

Stap 2: Hars aanbrengen (voor verschillende lichaamsdelen zijn er specifieke harssoorten)

Stap 3: Op de juiste wijze weer eraf halen

Stap 4: Verwijderen harsresten

Stap 5: Nabehandeling met gel of olie

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te harsen gebied. Ergens tussen de 10 minuten voor een bovenlip of wenkbrauwen tot 55 minuten voor hele benen harsen bij een man.

Neem na 1 uur voorafgaand aan je afspraak geen hete douche of bad. Je huid kan te zacht zijn waardoor bij het harsen kleine wondjes kunnen ontstaan.

Breng tot 2 uur voorafgaand aan je afspraak geen vette crème aan op de te ontharen gebieden. Anders laten de haartjes zich moeilijker pakken.

Gebruik 1 of 2 dagen vòòr je afspraak thuis onder de douche een natuurlijke scrubhandschoen om te scrubben om eventuele ingegroeide haartjes los te maken zodat deze ook geharst kunnen worden.

Zorg ervoor dat je de nacht voorafgaand aan je afspraak goed slaapt. Hierdoor is de eventuele pijn-ervaring een stuk minder.

Vermijd de komende 48 uur zoveel mogelijk strakke kleding. Als er iets tegen de huid van de geharste gebieden aanschuurt zal je huid dat niet fijn vinden. Het kan voor irritatie zorgen.

Scrub na 48 uur voorzichtig je huid waar het onthaard is om ingegroeide haren te voorkomen. Je kunt dit 2 tot 3 keer per week doen. Gebruik een natuurlijke scrubhandschoen. Je huid reageert namelijk beter op natuurlijke materialen.

Smeer je huid na het scrubben goed om uitdroging tegen te gaan. 

Je kunt eventueel een middel gebruiken om de haargroei te vertragen, zodat het langer duurt voordat de haartjes teruggroeien.

Vermijdt UV-A en UV-B-stralen. Oftewel geen zonnebank en zonlicht op het onthaarde gebied binnen 24 tot 48 uur na de behandeling. Je hebt namelijk een verhoogd risico op uitslag.

Na het harsen van de oksels mag je 24 tot 48 uur na de afspraak geen deodorant gebruiken. De huid is erg gevoelig, door het gebruik van deodorant kan er onnodig irritaties en/of verkleuring ontstaan.

Dit hoeft geen probleem te zijn, zolang je maar wel een tampon draagt tijdens het waxen. Toch wil je je misschien liever niet laten waxen tijdens je periode, je huid is dan dan namelijk gevoeliger. Het beste moment om je te laten waxen is drie tot vier dagen na je menstruatie, dan is het waarschijnlijk het minst pijnlijk.

Wij adviseren Sudocreme of zinkzalf, een zalf op basis van zinkoxide, dit beschermt de huid en werkt indrogend, jeukstillend en verkoelend. Het goede aan Sudocreme is dat deze nauwelijks bijwerkingen kent. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft zijn er geen nadelige gevolgen voor de baby. Het is hypoallergeen, en is daardoor zeer zacht voor de huid. Het verzacht direct het gevoel van irritatie.

Het beschermt je huid. En het bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen waardoor het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund.

Laser Ontharen

Aangezien er vaak nog wel wat rest haartjes worden weggeschoren voordat er gelaserd wordt, is het verstandig om na het laseren 24 uur te wachten met het gebruiken van deo om het verkleuren van de huid van de oksels te voorkomen.

Voor de behandeling dien je het te gebied één dag van te voren te scheren. Zorg ook dat het gebied schoon is. Je mag het te laseren gebied niet epileren of waxen. Dergelijke behandelingen trekken het haarzakje uit. Dit kan de effectiviteit van het laseren verminderen.

Dat ligt aan het gebied en de intensiteit van je haargroei. Soms zijn vier tot zes behandelingen genoeg maar voor een mannelijke schaamstreek of rug zijn soms acht tot tien behandelingen nodig. Hou ook rekening met het feit dat er gemiddeld zes weken tussen de behandelingen moet zitten. De gehele behandeling kan dus wel tot negen maanden in beslag nemen. Je zult wel merken dat na elke sessie er minder haartjes terug groeien.

Het antwoord is nee. Laserontharing werkt door gerichte lichtbundels op je haarfollikels te richten. Deze lichtenergie wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) in het haarzakje, dat vervolgens wordt oververhit. Door epileren of harsen verwijder je ook de haarwortels waardoor dit principe niet meer werkt.

Ja, je kunt je wel de haartjes scheren die terug groeien tussen de behandelingen. Je zult merken dat na elke behandelsessie er minder haartjes terugkomen. Na twee of drie behandelingen hoef je vaak nog maar één keer te scheren in de tussenliggende zes weken.

De meeste mensen voelen nauwelijks iets van laserontharing. Het hangt echter allemaal af van je pijngrens. De meeste mensen zeggen dat het aanvoelt alsof er een losgeschoten elastiekje tegen de huid aantikt. Maar als je overgevoelig bent voor pijn, zul je enig ongemak ervaren.

Er is geen specifieke leeftijdsgrens. Maar het is verstandig te wachten totdat je door de puberteit bent. Meisjes zouden moeten wachten totdat ze beginnen te menstrueren. Sowieso is onder de veertien geen verstandig idee. Persoonlijk adviseer ik pas met laseren te starten vanaf 18 jaar of ouder.  

Ja dat kan. Wij gebruiken de Soprano laser waarmee elk gebied goed te ontharen is. Het is NIET pijnloos zoals de leverancier beweert, maar ook geen onoverkomelijk drama. Het is absoluut veilig en heeft geen enkele invloed op de werking van het betreffende orgaan. Reken ongeveer op acht á tien behandelingen voor totale ontharing. Gemiddeld duurt een behandeling ongeveer een half uur. Naarmate de behandelingen vorderen worden de behandeltijd korter.